Alman polisi kaçak göçmenlere ateş açtı: Yaralılar var

Alman polisi kaçak göçmenlere ateş açtı: Yaralılar var

İçine doluştukları bir minibüsle ülkeye girmeye çalışan Suriyeli kaçak grup ve polis arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca, polisin araca ateş etmesiyle son buldu.

Almanya'da insan kaçakçılığına karşı sınır güvenliği tedbirleri ve denetimler artırılırken, sınır bölgelerinde görevlendirilen kolluk kuvvetlerinin müdahalesi de aynı oranda sertleşiyor. Kayıtsız göçmenleri kaçak yollarla ülkeye sokan organizasyonların sayısı oldukça fazla. Avusturya üzerinden de yapılan yasa dışı girişler nedeniyle, sınırın iki tarafında da güvenlik önlemleri artırıldı.

Pazartesi sabahı erken saatlerde Salzburg üzerinden ülkeye giriş yapan minibüs tipi bir araç, Bavyera sınır polisinin dikkatini çekti. Polisler aracı durdurmak isteyince, araç geri dönerek Steinpass üzerinden Saalfelden'e doğru hareket etmeye başladı.

NEFES KESEN KOVALAMACA

Kaçak araç ve polis devriye otoları arasında başlayan kovalamaca, aracın önüne kurulan barikatla son buldu. Telsiz anonsu sonrası önüne barikat kurulan araç, yanlış manevrayla bir polis aracına çarpıp 2 kilometre sürükleyerek yoldan çıkarmaya çalışınca, memurlar silahlarına davrandı ve araca ateş açmaya başladı.

Polis raporlarında "Bu noktada, polis aracının 29 yaşındaki yardımcı sürücüsü, çevredekilere ve acil servislere yönelik acil tehlikeyi sona erdirmek için Glock 17 beylik silahını kullanarak kendini savunma veya acil yardım durumunda kaçan aracı durdurmaya çalıştı" denildi.

Saalfelden yakınlarında yoldan çıkan araç, kara saplandı. Ancak bir kadın polisin duran araca elindeki tüfekle bir kez daha ateş açtığı öğrenildi.

Polisin ateş açması sonucu, arka koltukta oturan Suriyeli kaçak göçmen elinden yaralandı. Polis raporunda, "Bu olay sırasında 34 yaşındaki bir kadın polis henüz bilinmeyen bir nedenle uzun namlulu bir silahla ateş etti ve kaçan aracın içindeki 27 yaşındaki Suriye vatandaşına isabet ederek onu belirsiz bir şekilde yaraladı" denildi. Suriyelilerin, kaçakçılar vasıtasıyla Slovenya'dan Almanya'ya ulaşmak istedikleri öğrenildi.

27 yaşındaki Suriyeli, Salzburg Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

KAÇAN ŞOFÖR İHBARLA YAKALANDI

Durdurulan araçta toplamda 10 kişilik bir Suriyeli grup bulunuyordu. Aracın durmasından sonra yaya olarak kaçmayı başarabilen kaçakçı sürücü, bir süre bulunamadı. Lenzing'de bir görgü tanığının ihbarını değerlendiren polis ekipleri, Romanya vatandaşı olduğu anlaşılan ve yaralı buldukları kaçakçıyı kıskıvrak yakaladı.

KADIN POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA

Kadın polis memurunun duran araca ateş etmesi konusunda Emniyet tarafından yapılan açıklamada, "Bu silahlı saldırıya ilişkin kanıtların değerlendirilmesi ve soruşturmalar halen devam etmektedir" denildi.

Olaylarda iki polisin de hafif şekilde yaralandığı iddia edilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT