Alman polisi bir mülteciyi öldürdü

Alman polisi bir mülteciyi öldürdü

Almanya'da kavga ihbarı üzerine mülteci yurduna giden polis, spor yapılan halterle üzerine yürüyen bir mülteciyi vurarak öldürdü.

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Bützfleth şehrinde bir mülteci yurdunda çıkan kavgaya müdahale etmek isteyen polis, kendisine demir halterle saldırmak isteyen Afgan mülteciyi tabancayla vurarak öldürdü.

Tageblatt gazetesinin haberine göre, saat 20:00 sularında yapılan ihbar üzerine, 2 polis arabasıyla mülteci yurduna giden polislerin önce kavgayı yatıştırdıkları ancak mültecilerden birinin spor yapılan halterle polislere saldırmaya çalıştığının iddia edildiği belirtildi. Polis memurunun ateş etmeden önce biber gazı sıktığı ve daha önce de poliste kaydı bulunan mülteciyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı ifade edildi.

Çok sayıda silah sesi duyuldu iddiası

Tageblatt haberinde, komşuların verdiği ifadelerde çok sayıda silah sesi duyduklarını kaydettikleri belirtildi. Mültecinin cesedi, otopsi için Hamburg Eppendorf Üniversite Hastanesi'ne gönderilirken, savcılıktan yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum