Alman otobanlarına 130 km hız sınırı gelebilir

Alman otobanlarına 130 km hız sınırı gelebilir

Almanya’da oto yollara 130 veya 120 km hız sınırı getirilmesi tartışılıyor.

FRANKFURT – Almanya’da bir süredir devam eden oto yollarda 130 veya 120 km hız sınırı getirilmesi tartışmaları, Alman Trafik Yasaları Konferansı (Deutscher Verkehrsgerichtstag) öncesinde alevlendi.

Bir dernek tarafından düzenlenen ve farklı platformlardan trafik uzmanlarının katıldığı bu konferansta üzerinde uzlaşılan adımlar, genellikle siyasiler tarafından dikkate alınıyor ve yasalaştırılıyor.

Çevreciler, Polisler Birliği ve sigortacılar hız sınırı istiyor

Oto yollarda hız sınırlamasına gidilmesini, birçok şehirde mahkemelere başvurarak dizel araçların kullanılmasını yasaklattıran çevreciler destekliyor. Çevreciler, araçlar yüksek hızda daha fazla yakıt tükettiği için, hız limitinin zehirli gaz salınımını azaltacağını savunuyor.

Polisler Birliği ve Alman Sigortacılar Birliği’ne bağlı Kaza Araştırmacıları (UDV) da, Alman otobanlarında hız limiti getirilmesinin kazaları azaltacağını savunuyorlar.

ADAC ise yapım ve tamir sürecinde bulunan oto yol kesimlerinde hız sınırlamasını mantıklı buluyor. Tehlikeli virajlarda ve kırsal yollarda daha fazla çalışma yapılmasını savunan kurum, yayalar için de şehir içerisinde ek trafik ışıkları koyulmasını istiyor.

Almanya’da geçtiğimiz yıl 3 bin 200 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Türkiye’de aynı yıl trafik kazalarında ölenlerin sayısı ise 7 bin 427.

Almanya’da yaklaşık 46 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 12 milyon otomobil bulunuyor.

HABERE YORUM KAT