Alman ordusu Almanya'yı koruyamıyor

Alman ordusu Almanya'yı koruyamıyor

Alman Savunma Bakanı'nın reform çağrısı yaptığı ordunun, Almanya'yı koruyacak durumda olmadığı belirtildi. Uzmanlar 'Ya güçlü ordu kurulsun, ya da hepten kaldırılsın' görüşünde.

BERLİN - Silah sanayiinde önemli bir role sahip olan Almanya'nın ordusu, hem kapasite hem de etkinlik açısından sorunlu ordular arasında yer alıyor. Sahip olduğu uçakların ve tankların bile sadece küçük bir kısmının operasyona hazır olduğu belirtilen Alman ordusu için, Savunma Bakanı von der Leyen reform çağrısı yaptı. Bu duruma gelirken yapılan hataların kendisinin değil, önceki yönetimlerin hataları olduğunu kaydeden von der Leyen, sadece kara, hava ve deniz kuvvetlerinde değil, siber savaşlarla ilgili de bir yeniden yapılanmanın gerekliliğini hatırlattı.

Alman Ordusu, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından savunma ordusu olarak konumlanmış ve 1990 yılındaki birleşmenin ardından da 370 bin kişiyle sınırlandırılmıştı. Ancak son dönemde bazı Alman siyasiler, yaptıkları açıklamalarla Almanya'nın artık bir dünya gücü olduğuna ve uluslararası siyasette söz söylemenin zamanının geldiğine vurgu yapmışlardı.

Savunma uzmanları ise Almanya'nın ordu konusunda karar vermesi gerektiğini belirterek, ya güçlü bir ordu kurulmasını ya da hiç ordu kurulmamasını tavsiye ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum