ALMAN MİLLİYETÇİLERİN İŞÇİ SINIFINDAN DESTEK ALMA HESAPLARI: SAĞ POPÜLİSTLER SENDİKA BİNASINI İŞGAL ETTİ

ALMAN MİLLİYETÇİLERİN İŞÇİ SINIFINDAN DESTEK ALMA HESAPLARI: SAĞ POPÜLİSTLER SENDİKA BİNASINI İŞGAL ETTİ

Sağcı eylemcilerin Alman Sendikalar Birliği sendika işgali, yeni soru işaretlerine neden oldu. Polis binaya izinsiz giren 5 milliyetçi eylemciyi itfaiye ekiplerinin yardımı ile aşağıya indirdi ve gözaltına aldı.

Stuttgart’ta sağcı-milliyetçi “Identitäre Bewegung” (Kimlikçiler Hareketi) sendikayı işgal etti, binaya izinsiz dev bir pankart astı.

Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) Baden Württemberg Teşkilatı binasına yönelik işgal ve  binanın ön cephesine 16 Mayıs’taki olaylara yönelik “DGB de ateş edenler arasında” yazılı pankartı asma eylemi hakkında sendika yönetimi suç duyurusunda bulundu.

Anayasayı Koruma  Dairesi tarafından da takip edilen Kimlikçiler Hareketi’nin eylemi Almanya’da geniş yankı uyandırırken, 5 eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Söz konusu eylemle sağcı-milliyetçi göstericiler, 16 Mayıs 2020 tarihinde sağ eğilimli iş yeri işçi temsilciliği (Zentrum Automobil) üyesinin uğradığı saldırıda DGB bünyesindeki sendikaların da rolü olduğunu öne sürdüler. 

DGB bünyesindeki Metal İşçileri Sendikası (IG Metall) söz konusu suçlamaları reddetti.

DGB Baden-Württemberg Teşkilatı Başkanı Martin Kunzmann, işgal ve eylemle ilgili bir kınama açıklaması yaparak “DGB ve üye sendikaları demokratik örgütlerdir. Bu, DGB ve üye sendikalarının şiddetle kınadıkları korkakça, sinsi bir saldırıdır. Binaya izinsiz giriş hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu eylemden sorumlu olanların yargılanmalarını istiyoruz” dedi.

Öte yandan polis, itfaiye ekiplerinin yardımı ile sağcı eylemcileri çatıdan indirdi. Kimlikçiler Hareketi’nin eylemini karşı gruplar ise protesto etti.

AYŞE EĞİLMEZ – STUTTGART

HABERE YORUM KAT