Alman hükümetinden seçim izni

Alman hükümetinden seçim izni

Alman hükümeti, ülkede yaşayan Türklerin oy kullanabilmesi için ilgili onay verdi.

BERLİN - Almanya'nın, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi nedeniyle ülkede oy sandığı kurulabilmesine onay verdiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Alman makamları, söz konusu onay yazısını bugün Türk makamlarına iletti.

Sandık kurulması çalışmalarını günlerdir sürdüren Almanya'daki Türk misyonları bu konudaki hazırlıklarını tamamlama aşamasına getirdi.

Buna göre yurt dışında yaşayan seçmenler ilk tur için 7-19 Haziran tarihleri arasında, seçimin ikinci tura kalması durumunda da 30 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde oy kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) aldığı karar uyarınca Almanya'nın 13 kentinde sandık kurulacak.

Berlin, Köln, Stuttgart, Frankfurt, Düsseldorf, Karlsruhe, Hamburg, Münster ve Mainz kentlerinde Başkonsoloslukları kendi müştemilatlarında, Nürnberg, Essen, Münih ve Hannover Başkonsoloslukları ise dışarıda kiralanan çok amaçlı salonlarda sandık kuracak. 

Yurt dışında yaşayan Türkler hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimi için oy kullanacak.

Almanya'daki Türkler, daha önce 10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri ile 16 Nisan 2017'de gerçekleşen Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanmıştı. 

Seçmenlerin, oy kullanırken, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan kimlik belgeleri veya pasaportlarını yanlarında bulundurması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum