Alman halkı varlık vergisi istiyor

Alman halkı varlık vergisi istiyor

Almanya'da sosyal demokratların varlık vergisi önerisine halktan destek geldi. Anketlere göre, Almanların %72's, 2 milyon avronun üzerinde serveti olanlara en az %1 vergi getirilmesini destekliyor.

BERLİN - Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) tarafından gündeme getirilen Almanya'da varlık vergisi önerisi, halktan geniş destek gördü. Devlet televizyonu ARD'nin anketine katılanların yüzde 72'si, varlık vergisini olumlu bulduğunu söyledi.

Yeni vergi önerisine karşı çıkanların oranı ise yüzde 25'te kaldı. SPD, 2 milyon avrodan fazla serveti olanlara yüzde 1'lik bir vergi getirmeyi planlıyor. Servet üzerindeki vergi kademeli olarak artarak, bir milyar avroluk bir servet miktarına ulaştığında, yüzde 2'yi bulacak.

Anketlerde yüzde 1 artış

SPD'nin bu önerileri, anketlerde kendisine küçük bir avantaj sağladı. Geçtiğimiz hafta yüzde 13 ile anketlerde tarihinin en düşük seviyesinde olan SPD oyları, bu hafta yüzde 1 artarak yüzde 14'e yükseldi. Başbakan Merkel'ın partisi Hristiyan Demokrat CDU ve CSU'dan oluşan birlik kanadı, yüzde 27 ile birinci, sol-çevreci Yeşiller Partisi ise yüzde 21 ile ikinci sırada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT