Alman emniyetinden 'sahte polis' uyarısı

Alman emniyetinden 'sahte polis' uyarısı

Hamburg polisi, vatandaşları sahte polislerden gelen aramalara karşı uyardı. Çok sayıda kişi, tehlike altında olduğuna inanıp, parasını koruması için teslim ettiği şebeke tarafından dolandırıldı.

HAMBURG - Hamburg emniyetinden yapılan açıklamada, kendilerini polis memuru olarak tanıtarak vatandaşlardan para isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunması istendi. Bu şebekenin özellikle yaşlı insanları hedef aldığını belirten yetkililer, bu konuda geçtiğimiz günlerde 40-50 civarında şikayet alındığını açıkladı.

Güvence altına alacağız yalanı

Vatandaşlara tehlike altında olduklarını söyleyen dolandırıcılar, evde bulunan para veya değerli eşyaları güvence altına alabilmek iddiasıyla kendilerine teslim edilmesini istiyorlar. Çoğu zaman, söz konusu varlıkların açık bir alana bırakılmasını talep eden dolandırıcılar, kandırabildikleri kişilerin paralarını alarak kayıplara karışıyorlar. Telefon açtıktan sonra belirli bir zaman veren ve varlıkların aceleyle teslim edilmesini isteyen dolandırıcı şebeke, kişinin kimseden yardım alamaması için de telefonun hiç kapatılmamasını özellikle vurguluyor.

Kendilerini torun ve akraba olarak da tanıtıyorlar

Dolandırıcılar, kendilerini bazen kişilerin torunu veya yakın akrabaları olarak da tanıtıyorlar. Emniyet yetkilileri, bu gibi aramalarla karşılaşıldığı takdirde hemen polisin bilgilendirilmesi ve asla para veya değerli varlık teslim edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Gerçek polislerin vatandaşlardan asla bankadan para çekerek kendilerine teslim etmelerini istemeyeceklerini hatırlatan yetkililer, her ne koşul altında olursa olsun 110 numarasından polisin aranması gerektiğini önemle vurguladılar. 

HABERE YORUM KAT