Alman doktorlardan solaryum uyarısı

Alman doktorlardan solaryum uyarısı

Almanya'da 2 kanser araştırma kurumu, solaryumun yasaklanmasını istiyor. Özellikle düzenli solaryuma giden gençlerde kanser riski artıyor.

FRANKFURT - Alman Kanser Yardımı Kurumu ve Dermatolojik Rahatsızlıkları Önleme Çalışma Grubu (ADP) ülke genelinde solaryumların yasaklanmasını önerdi.

Organizasyonlardan yapılan açıklamada, her solaryum kullanımının sağlık sorunlarına neden olduğu bildirildi. Avrupa'da yılda yaklaşık 3400 kişi, solaryum nedeniyle rahatsızlık yaşıyor ve yaklaşık 800 kişi bu nedenle yaşamını yitiriyor.

Almanya'da yılda yaklaşık 37 bin kişinin ağır bir deri kanseri türü olan Melanom'a yakalandığını vurgulayan yetkililer, 35 yaşın altında olan ve her ay solaryuma giden gençler için bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 60 daha yüksek olduğunu kaydettiler.

Düzenli olarak 10 yıldan fazla bir süre solaryuma giden gençlerin bu hastalığa yakalanma riski isi 2 kattan daha fazla artıyor.

Almanya'da 2009 yılında, çocukların ve gençlerin solaryuma gitmeleri yasaklanmasına rağmen, 2018 yılında, 18 yaşın altında olan yaklaşık 140 bin kişinn bronzlaşmak için bu yöntemi kullandıkları hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT