Alman Büyükelçiliği'nin avukatı tutuklandı

Alman Büyükelçiliği'nin avukatı tutuklandı

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin avukatı casusluk iddiasıyla tutuklandı. Avukatta bulunan, Almanya'da iltica başvurusu yapan Türklere ait bilgilerin Türk istihbaratının eline geçtiği bildirildi.

ANKARA - Federal Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin avukatı tutuklandı. Alman yayın organları NDR ve WDR, avukatın casusluk suçlamasıyla tutuklandığını duyurdu. Yılmaz S. adlı avukatın 17 Eylül 2019 tarihinden bu yana Ankara'da tutuklu olduğu ve elinde Almanya'da mülteci başvurusu yapanlarla iligli bilgiler bulunabileceği kaydedildi.

Almanya Büyükelçiliği ile iş birliği avukatı (Kooperationsanwalt) olarak çalışan bazı avukatlar, iltica başvurularında beyan edilen ifadelerin gerçeğe uygun olup olmadıklarını, kişinin geldiği ülkede araştırabiliyorlar.

Alman Göç ve İltica Dairesi'nin bir yetkilisi, konuyla ilgili olarak, Almanya'da iltica başvurusunda bulunan Türklerin bilgilerinin ve ifadelerinin, Türk kurumların eline geçmiş olabileceği konusunda, başvuru yapanların bilgilendirildiğini dile getirdi. 

 

HABERE YORUM KAT