Alman basını: Sürekli OHAL başladı

Alman basını: Sürekli OHAL başladı

Alman basınında çıkan haberlerde, "OHAL sürekli hale geldi. Türkiye normalleşmedi, daha da otoriterleşti" ifadeleri kullanıldı.

FRANKFURT - AKP hükümetinin OHAL'i kaldırma kararı alması, piyasalarda ve turizmde beklenen etkiyi yapmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi tek yetkili olarak kararnamelerle dilediği şekilde yöneteceğini vurgulayan Alman basını, haberlerde olumsuz bir dil kullandı ve Türkiye'de olağan üstü halin sürekli hale getirildiğini savundu.

Welt gazetesinde yayımlanan haberde, 130 bin kamu görevlisinin işten atılduğu, 70 bin kişinin tutuklandığı ve bunların arasında 150 gazetecinin olduğu belirtildi. Darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL'in zaman içerisinde normal kanunlarla olağan hale getirildiğini savunan gazete, tutuklananların ailelerinin de pasaportlarına el konulduğunu dile getirdi.

Kölner Stadt Anzeiger gazetesinde yayımlanan bir haberde ise Türkiye'nin otoriter bir devlet olma yönünde ilerlediği vurgulandı. Yeni başkanlık sisteminin Erdoğan'a OHAL'den daha geniş yetkiler verdiğni hatırlatan gazete, Türkiye'nin normale dönmediğini, aksine daha da otoriterleştiğini yazdı. 

HABERE YORUM KAT