Ali Can'ın çağrısıyla on binler toplandı

Ali Can'ın çağrısıyla on binler toplandı

Almanya'nın başkenti Berlin’de, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin Federal Meclis’e girmesi binlerce kişi tarafından protesto edildi.

BERLİN - Eğitim Fakültesi'nde okuyan Ali Can adlı bir öğrencinin sosyal medyadan başlattığı inisiyatif üzerine “Federal Meclis’te nefret ve ırkçılığa karşı” sloganıyla kent merkezindeki tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı.

Almanya Sendikalar Birliği (DGB) başta olmak üzere birçok inisiyatifin destek verdiği gösteride, üzerlerinde "Irkçılığa yer yok", “AfD'yi durdurun" ve "Federal Meclis’te ırkçılığa hayır” yazan dövizler taşındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

20171022_2_26429919_27070730_web.jpg

Farklı dernek temsilcileri, gösteride yaptıkları konuşmalarda, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Neonazilerin ve ırkçıların ilk kez Federal Meclis’te yer alacağına işaret ederek, toplumun tüm kesimlerinin bunlarla mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra yürüyüşe geçen göstericiler, Federal Meclis'in ve Başbakanlık binasının yanından geçerek tekrar Brandenburg Kapısı’nın önüne geldi.

Yürüyüşte "Parlamentoda Nazi propagandası yapma hakkı yok" ve "Nasyonalizm kafalardan çıksın" şeklinde sloganlar atıldı. 

 

HABERE YORUM KAT