Aldi'de süt ürünlerinde tarihi fiyat artışı!

Aldi'de süt ürünlerinde tarihi fiyat artışı!

Almanya'da gıda ürünlerinin fiyatı artmaya devam ediyor...

Enflasyon , süpermarketler ve indirimli mağazalarda da giderek daha fazla cüzdanı vuruyor . Şimdi tüketiciler için bir sonraki fiyat şoku geliyor : Süt fiyatı Temmuz 2022'de yükselmeye devam edecek. İndirimci Aldi'de, bir litre tam yağlı sütün fiyatı ilk kez 1 Euro'nun üzerinde.

Fiyat patlaması: Aldi'de ilk kez bir litre sütün maliyeti 1 eurodan fazla


Bavyera Süt Üreticileri Derneği tarafından bildirildiği üzere, mandıralar ve gıda perakendecileri arasında yeni fiyat anlaşmaları var. Aldi yeni fiyat işaretlerini 30 Haziran Perşembe günü belirledi. Kendi markası "Milsani"den elde edilen yüzde 3,5 yağ içeren bir litre tam yağlı sütün fiyatı artık 17 sent daha artarak 1,09 Euro oldu.

İndirimli sütün az yağlı çeşidinin fiyatı 84'ten 99 sente yükselecek. Aldi'de diğer birçok süt çeşidi için de fiyatlar artıyor. Aldi'de organik sütün fiyatı en çok yükseliyor: tüketiciler artık litre başına 50 sent daha fazla ödemek zorunda. Bu, organik ve organik olmayan ürünler arasındaki fiyat aralığının yeniden önemli ölçüde genişlediği anlamına geliyor.

  • Tam yağlı süt Milsani    1,09 euro (0,92)
  • Tam yağlı süt Milsani az yağlı    0,99 euro (0,84)
  • mera sütü    1,45 euro (1,15)
  • Az yağlı mera sütü    1,35 euro (1,09)
  • Country Milk Fair & Good    1.39 euro (yaklaşık 1.09)
  • Landmilch Fair & Gut az yağlı    1.29 euro (yaklaşık 0.9)
  • organik tam yağlı süt    1,69  euro(1,15)
  • Organik az yağlı süt    1.59 euro (1.09)
     

Aldi fiyatları yükseltti - ancak "en kötüsü henüz gelmedi"

Son zamanlarda bir perakende uzmanı , süpermarketlerdeki fiyatların artmasının görünürde bir sonu olmadığını ve "en kötüsü henüz gelmedi" ifadelerini kullandu.. Münih Ifo Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete göre, hemen hemen her perakendeci daha yüksek fiyatlar planlıyor. Çiftlik Başkanı Joachim Rukwied, öncelikle gaz eksikliğinin sonuçlarından endişe duyuyor ve bu durumda gıda kıtlığı konusunda uyardı: "Gazsız, süt yok, tereyağı yok, yoğurt yok."

Rukwied, Rheinische Post'a verdiği demeçte, tüm tarım ve gıda sektörü için gaza öncelik verilmesi çağrısında bulundu . İstikrarlı hasat için gübrelerin mevcudiyeti esastır ve azotlu gübreler için gaz gereklidir. Gübre sadece sınırlı bir ölçüde mevcutsa veya artık mevcut değilse, “verim hemen yüzde 30 ila 40 oranında düşer”.

Fotoğraf: Unsplash - enginakyurt

HABERE YORUM KAT