Akşener’den sert sözler: Esas haram zıkkımı sandıkta yapacağız

Akşener’den sert sözler: Esas haram zıkkımı sandıkta yapacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programı kapsamında Menderes ilçesinden sonra Bornova’da esnafın dertlerini dinledi.

Kendisini bekleyenlere hitap eden Akşener, ilçeye gelmeden önce “Hemşehrilerinle beraber olacaksın” denmesi üzerine “Bazılarının hiç hoşuna gitmeyecek” dediğini aktardı.

“ATATÜRK’ÜN HEMŞEHRİSİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

İYİ Parti lideri, “Atatürk’e uyuz olanların hoşuna gitmeyecek. Cumhuriyet’le dövüşenlerin hoşuna gitmeyecek. Ama biz var oldukça, Atatürk bu ülkenin kurucusu olmaya devam edecek. Biz oldukça Cumhuriyet değerleri korunmaya devam edecek. Onlar Atatürk’ün manevi mirası ile dövüşmeye devam ettikçe, gençler Atatürkçülüğü benimsemeye devam edecek. Atatürk’ün hemşehrisi olmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“HARAM ZIKKIM OLSUN”

İnsanların ayrıştırıldığını vurgulayan Akşener, “Komşuyu komşuya düşman ettiler. Kim kârlı çıktı? 5 maaş alanlar, 314 bin lira maaş alan bakan yardımcıları, 11 maaş alan müdürler… Yani ‘Aksırıncıya-tıksırıncaya kadar ye’ formülünde yer alanlar kazandı, seçmen kaybetti. Haram zıkkım olsun ama esas haram zıkkımı sandıkta yapacağız. Sandıkta helal oylarınız ve demokrasi ile bu arkadaşları attaya göndereceğiz. Bu harami düzeni el ele vererek birlikte yıkacağız” açıklamasında bulundu.

“DÜNYADAN HABERİ YOK”

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik “Dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın” tavsiyesine değinen Akşener, “Yurt dışını gezecekmişsiniz. Oğlum senin İstanbul’a gitmeye bilet paran var mı? Hep okulda okuyup hem de garsonluk yapan üniversite öğrencileri gördüm. Dünyadan haberi yok” dedi.

“PARALEL BİR EVRENDE YAŞIYOR”

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

* Bir ülkenin Cumhurbaşkanı gerçeklikten bu kadar kopmuşsa, milletinden bu kadar kopmuşsa, vatandaşından bu kadar kopmuşsa, sokaktan bu kadar kopmuşsa paralel bir evrende yaşıyor demektir. İster 1 yıl, ister daha önce… Seçim sandığı gelecek ve biz bu arkadaşları huzur içinde emekli edeceğiz.

Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT