AKP, emeklilikte samimi değil

AKP, emeklilikte samimi değil

CHP Bavyera Münih Başkanı Gülbey Kılıç, AKP'nin yurt dışındaki Türklerle ilgili vaatlerinde samimi olmadığını belirterek, "Emeklilere çalışma izni verilsin diyoruz. Her defasında karşı çıkıyorlar. Bu konuda yeni yasa teklifi verdik" dedi.

MÜNİH - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bavyera Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç, AKP'nin yurt dışındaki Türklere ilişkin vaatlerinde samimi olmadığını dile getirdi. Seçimlerden önce gurbetçilere birçok söz verildiğini ancak bunların hiçbirinin tutulmadığını hatırlatan Kılıç, "Emeklilere çalışma izni verileceği de bunlardan biri. Biz bu konuda 3 sene önce yasa teklifi verdik. AKP reddetti. Bu hafta İstanbul Milletvekilimiz Mahmut Tanal yeni bir teklif hazırladı. Bakalım AKP buna destek verecek mi?" ifadelerini kullandı. 

Dertleri hizmet değil, şov

Kamuoyunda AKP'nin yurt dışındaki Türklere Minijob hakkı vereceğine ilişkin bazı iddiaların dolaştığını belirten Kılıç, "2012 yılında getirilen hakla, yurt dışındaki Türkler zaten hem çalışıp hem maaş alabiliyorlardı. Bu hakkı kaldıran AKP'dir. Şimdi bizim teklifimizi reddedip, kendi yasakladıkları bir şeyi yeniden serbest bırakmayı ellinci defa vadetmeleri, dertlerinin hizmet değil, şov olduğunun kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT