AK Parti'nin yeni ekonomi planına ekonomistlerden cevap gecikmedi! "Devletin kasası iyiden iyiye boşalır"

AK Parti'nin yeni ekonomi planına ekonomistlerden cevap gecikmedi! "Devletin kasası iyiden iyiye boşalır"

AKP'nin sık tüketilen 20 üründe fiyat sabitleyeceği iddia edildi. Konuya ilişkin, Ekonomist Hurşit Güneş, ''Devletin kasası boşalır'' derken, Ekonomist Cem Başlevent ise, ''Kur korumalı bebek bezi, gübre korumalı bakliyat'' diyerek tepkisini dile getirdi.

AK Parti’nin, sık tüketilen 20 üründe fiyat sabitlemesini tartıştığı iddia edildi. Uygulamanın devreye sokulması halinde ilgili ürünlerin satışında oluşan fiyat farkını devlet ödeyecek.

Buna göre, enflasyonla mücadele kapsamında bazı öneriler üzerinde çalışan AK Parti kurmayları temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitleyecek bir sistem önerdi.

''DEVLETİN KASASI İYİDEN İYİYE BOŞALIR''
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Ekonomist Hurşit Güneş, ''Peşinen belirtelim; devletin kasası iyiden iyiye boşalır… Bu tür önlemlerle de enflasyon düşmez'' ifadelerine yer verdi.

358174-586x519.jpg

''MALİYET FARKINI DEVLET VERECEK''
Ekonomist Cem Başlevent ise, ''Kur korumalı bebek bezi, gübre korumalı bakliyat, mazot korumalı yağ... Marketler vatandaşa sabit fiyattan satacak, maliyet farkını devlet verecek'' dedi.

358176-600x578.jpg

FİYATLAR SABİT KALACAK
Habertürk ve CNN Türk gibi kanallarda gündeme getirilen iddiaya göre, bu ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor. Belirlenen ürünlerin fiyatları yıl  sonuna kadar sabit kalacak. Üreticilerin zarar etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek.

Kaynak:Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT