Acılı anne, Merkel'den yardım istedi

Acılı anne, Merkel'den yardım istedi

Berlin'de yaşayan Maide T, terör örgütü PKK tarafından kandırılarak evinden kaçan kızı için eylem başlattı. Acılı anne, Almanya Başbakanı Merkel'den yardım istedi.

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Maide T, terör örgütü PKK tarafından kandırılarak evinden kaçan kızı için eylem başlattı.

23 yıldır Almanya’da yaşayan Maide T, kızı Nilüfer’in folklor öğrenmek için gittiği işletmede terör örgütü PKK sempatizanlarınca bir şekilde evden kaçmaya ikna edildiğini ve 18 yaşındaki kızının 12 Kasım tarihinde okula gitmek üzere evden çıktığını ve bir daha görmediğini ifade etti. 

20200229_2_41104144_52621487_web.jpg

Navende Kurdistaniyen li Berlin adlı derneğin önündeki eyleme kızı Nilüfer'in fotoğrafı ile gelen acılı  anne, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer'den yardım istediğini belirten pankartlar açtı.

Maide T, gazetecilere yaptığı açıklamada bundan böyle her cuma saat 16.00 – 17.00 arası Navende Kurdistaniyen li Berlin isimli derneğin önünde eylem düzenleyeceğini söyledi.

Kızındaki değişikliği fark etmesinin ardından dernekle ilişiğini kesmeye çalıştığını belirten Maide T., “Folklorü kestik ama bunlarla olan iletişimini kesememişiz. Kızım bana, anne beni çok ikna etmeye çalışıyorlar ama ben ikna olmayacağım, bir yere gitmeyeceğim, okuyacağım korkma dedi. Ama bir şekilde yine de kızımı benden kopardılar. Üç aydır kızımı göremiyorum, nerede olduğunu bilmiyorum. Kızım 18 yaşında ve reşit olduğu için polis de bir şey yapamayacağını söyledi çaresizim. Bu dernek kızımı ikna ederek bir nevi zorla götürdü, çünkü kızımın gitme gibi bir niyeti hiç yoktu. Anladığım kadarıyla bu dernek ve benzeri bazı dernekler burada gençleri ve ailelerini örgütlemeye çalışıyorlar. Ailelerini para toplama amacıyla kullanıyorlar, gençleri de alıp götürmek için. Üstelik dernektekiler kendi çocuklarını göndermiyorlar, hep başkalarının çocuklarını gönderiyorlar. Muhtemelen ya dağa çıkarıyorlar ya da Suriye’ye gönderiyorlar” dedi.

Bu dernekten aynı şekilde başka çocukların da kandırıldığını belirten Maide T., onların ailelerinin tehdit aldığı için konuşmaya cesaret edemediğini iddia etti. Çocukları elinden alınan diğer ailelere seslenen Maide T., “Lütfen sizler de çıkın gelin. Bu dava sadece benim davam değil, hepimizin davası. Çocuklarımız gitti ve bir daha geri gelemeyebilir” dedi.

20200229_2_41104144_52621491_web.jpg

Tehditler aldığını dile getiren Maide T, “Tehdit almama rağmen bu mücadelemden ucunda ölüm de olsa vazgeçmeyeceğim. Benim çocuğumu vermek zorundalar. PKK hani kadın haklarından falan bahsediyor ya, hiç bahsetmesinler. Ben bir kadınım, bir anneyim. Madem kadın haklarına o kadar değer veriyorlarsa benim çocuğumu bana geri göndersinler” çağrısında bulundu.

"Çocuğumun harcanmasına izin vermeyeceğim"

4 aydan bu yana kızını bulmaya çalıştığını anlatan Maide T.  ''Beni tehdit ediyorlar. Ucunda ölüm de olsa çocuğumun geri gelmesi için her şeyi yapacağım. Defalarca tehdit aldım. Beni çağırdılar bir kafeye, güya önce yardım etme gayesiyle konuşmak için ama sonunda beni tehdit ettiler. Medyaya gidersen kızını göremezsin dediler, sizi 3 gün içerisinde öldürürüz dediler.'' diye konuştu.

Terör örgütü PKK elebaşlarına seslenen Maide T, ''Siz benim çocuğumu bozuk para gibi harcamak istiyorsunuz ancak ben çocuğumun harcanmasına izin vermeyeceğim. Ben bu mücadelemi her ne pahasına olursa olsun sürdüreceğim.'' ifadelerini kullandı.

"Lütfen evine dön"

Eylemde kızına da seslenen hüzünlü anne, ''Kızım 4 aydır Almanya dışındasın. 2 ay daha Almanya dışında kalırsan buradaki hakların bitecek. Hiç kimse için bunu yapmaya değmez lütfen evine dön.'' çağrısında bulunudu.

Alman makamlarının kızı 18 yaş üstünde olduğu için bir şey yapamayacaklarını söylediğini aktaran Maide T. eyalet polisine başvurduğunu ancak reşit olması nedeniyle kızı hakkında arama kararı dahi çıkaramayacaklarını ifade ettiklerini belirtti.

Çocukları terör örgütü tarafından kandırılan diğer ailelere de seslenen Maide T. ''Avrupa'nın neresinde olursanız olun gelin hep beraber olalım ve çocuklarımızın arkasında duralım. Onların tekrar evlerine dönmeleri için beraber hareket edelim.'' diye konuştu.

Merkel'den yardım istedi

Navende Kurdistaniyen li Berlin adlı dernektekilerin kızının evden gitmesine neden olduğunu anlatan Maide T. ''Kızım buraya folklor çalışması adı altında geliyordu. Kızımın beynine girip kandırmışlar. Her okul çıkışında buraya geliyordu. Ben geldim buraya baktım üst katta odalara şifre girilerek giriliyor. Buralarda gençler maalesef kandırılıp başka Avrupa ülkelerine götürülüyorlar.'' şeklinde konuştu.

Tek kişilik eyleminde Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer'e Almanca seslenen Maide T. ''Sayın Başbakan bana yardım edin. Kızımın geri getirilmesinde yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen bana yardım edin.'' dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT