AB'den Türkiye'ye kınama!

AB'den Türkiye'ye kınama!

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sınır bölgesinde , iki NATO ülkesinin hava kuvvetleri yeniden tehlikeli bir şekilde yaklaştı.

Yunan Genelkurmay Başkanlığı'na göre, Türk F-16 savaş uçakları Doğu Ege'deki Inousses, Arki ve Lipsi adaları üzerinde yaklaşık 6.000 metre yükseklikte uçmuştu. Adalarda birkaç yüz kişi yaşıyor.

Yunan devlet televizyonu ERT'nin haberine göre, Yunan jetleri Türk uçaklarının önünü kesti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis , sadece on gün önce İstanbul'da yaptıkları görüşmede, Ukrayna'daki savaş nedeniyle gergin olan ilişkilerini iyileştirme konusunda anlaştılar. NATO'nun güneydoğu kanadındaki ülkeler olarak, Avrupa güvenlik mimarisinin istikrarı konusunda özel bir sorumluluğa sahipler.

Yunan Genelkurmay Başkanlığı'na göre, Türk savaş uçakları Ocak ve Şubat aylarında Yunan toprakları üzerinde toplam 30 kez uçtu. Üst uçuşlar, bir ülkenin egemenliğinin ciddi bir ihlali olarak kabul edilir. AB, Türkiye'nin bu eylemlerini defalarca kınadı. 

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT