5,5 milyon kişi sosyalden geçiniyor

5,5 milyon kişi sosyalden geçiniyor

Almanya'da 5,5 milyon kişi Hartz IV alıyor. Yaklaşık bir milyon kişi, 10 yıldan fazla süredir bir işte çalışmayarak bu parayla geçiniyor.

FRANKFURT - Almanya'da 5,5 milyon kişinin Hartz IV olarak bilinen İşsizlik Parası II aldığı açıklandı. 10 yıldan fazla bir süredir bir işte çalışmayan ve bu parayı almaya devam edenlerin sayısının ise 991 bin olduğu kaydedildi.

547 bin kişi, 14 yıl ve üzerinde bir süredir sosyal yardım almaya devam ederken, 2,47 milyon kişinin geçen sene Hartz IV programından çıktığı ancak yaklaşık 4 kişiden 1 'inin 3 ay içerisinde yeniden programa döndüğü kaydedildi. Bu durumun sebebi olarak da programdaki insanlara kısa süreli iş tekliflerinin yapılması gösterildi.

Söz konusu veriler, Federal Çalışma Bakanlığı tarafından, aşırı sağcı AAfD'nin soru önergesine verilen yanıtta yer aldı. 

Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD, Hartz IV'ün adının Bürgergeld olarak değiştirilmesini ve yaptırımların Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda en fazla yüzde 30 ile sınırlandırılmasını öneriyor.

Yeşiller Partisi ise Hartz IV konseptinin tamamen kaldırılmasını, bunun yerine kişinin çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın, herkese 1200 avroluk bir temel garanti ödenmesini savunuyor.

HABERE YORUM KAT