4 Mayıs'a kadar Abitur sınavları yapılacak

4 Mayıs'a kadar Abitur sınavları yapılacak

Almanya'da 4 Mayıs'a kadar lise bitirme sınavı olarak bilinen "Abitur" sınavlarının tüm eyaletlerde yapılabilmesi kararı alındı.

FRANKFURT - Almanya'da her eyalet eğitim politikasını kendisi belirlediği için Kovid-19 döneminde farklı uygulamalar göze çarpıyor.

Eğitim politikalarından eyaletler sorumlu

Federal hükümetin eğitim alanında kısıtlı yetkisi olduğundan Başbakan Angela Merkel, Kovid-19 döneminde eyaletler arasında koordinasyon sağlanması ve farklıklar olmaması için eyalet başbakanlarıyla düzenlenen toplantılarda uzlaşı sağlamak için çaba sarf etti.

4 Mayıs'a kadar Abitur sınavları yapılacak

En son düzenlenen koordinasyon toplantısında, Almanya'da okulların 4 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılması kararı verildi. Ancak bazı eyaletler okulları kısmen önceden açma kararı aldı. 4 Mayıs'a kadar lise bitirme sınavı olarak bilinen "Abitur" sınavlarının ise tüm eyaletlerde yapılabilmesi kararı alındı.

Diğer taraftan, evde kalmak zorunda kalan öğrencilere uzaktan eğitimin nasıl sağlanacağı konusunda her eyalete ve okula göre farklılıklar bulunuyor.

Berlin'de öğretmenlerin çoğu elektronik postayla öğrencilere haftalık veya birkaç gün için ödev gönderiyor. Öğrenciler de yaptıkları ödevleri elektronik posta yoluyla öğretmenlere iletiyor. Öğrenciler ayrıca gönüllü olarak bilgisayarlara yükledikleri uygulamalarla müfredatta bulunan konuları çalışabiliyor.

Öğretmenler, yönteme kendileri karar veriyor

Bremen eyaletinde ise Kovid-19 döneminde öğretmenler, çocuklara nasıl eğitim vereceğine kendileri karar veriyor. Bremen Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin video konferans yoluyla öğrencilerine eğitim verebileceğini veya öğrenciler için internet üzerinden oluşturulan sayfalara ödevleri yükleyebileceğini açıkladı.

Öğrencilere "evde öğrenme" zorunluluğu

Aşağı Saksonya eyaletinde ise okullar açılana kadar öğrencilere "evde öğrenme" zorunluluğu getirildi. Buna göre, öğretmenler ödevler ve içerikler hazırlıyor ve bunları öğrencilere internet üzerinden gönderiyor.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti Eğitim Bakanlığı, okullara öğrencilerin evlerinde çözebilecekleri ödevleri hazırlamaları ve bunları öğrencilere ulaştırılması talimatını verdi.

Diğer birçok eyalette de benzer uygulamalar bulunurken, özel okullar da genellikle video konferans uygulamalarıyla derslere devam ediyor.

Alman üniversiteleri dijital eğitime hazırlanıyor

Alman üniversiteleri ise dijital eğitime hazırlanıyor. Hazırlanan videoların öğrencilere istedikleri zaman izleme imkanı tanırken, bazı derslerin internet üzerinden canlı yayımlanacağı belirtildi.

Laboratuvarlarda çalışılması zorunlu olan bölümler için gelecek haftadan itibaren belirli koşullarda üniversitelerde çalışma imkanı verileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT