4 çocuklarını Jugendamt aldı

4 çocuklarını Jugendamt aldı

Almanya'da gençlik dairesi, Kara Ailesi'nin 4 çocuğunu birden elinden aldı. Aile hukuk mücadelesinde sivil toplum örgütlerinden destek bekliyor.

DUİSBURG - Almanya’nın Duisburg kentinde gençlik dairesinin (Jugendamt) 4 çocuklarını ellerinden alması nedeniyle Kara ailesi hukuk mücadelesi verirken, STK’ lardan da destek bekliyor.

Post gazetesinden Murat Pehlivan'ın haberine göre, Ardahan Posoflular Derneği’ nde basın mensuplarına açıklamalarında bulunan aile, Uyum Meclisi üyeleri Bekir Sipahi ve Erdoğan Aydın’ dan, POYAD Başkanı Ercan Özcan’ a gördükleri desteklere teşekkür ederken, diğer sivil toplum kuruluşlarından aynı hassasiyeti beklediklerini belirttiler.

Karar duruşması 9 Mart'ta

Eşinin işi dolayısıyla Türkiye’de olduğu sırada 2, 4, 6 ve 8 yaşlarındaki çocuklarının haksız yere ellerinden alındığını belirten anne Behiye Kara, çocuklarına kavuşmak için üç buçuk aydır mücadele ettiklerini ve karar duruşmasının 9 Mart’ta yapılacağını söyledi.

Hastalandığı için üç gün evde yattığını, ne olduysa da o zaman olduğunu belirten anne Kara, “Kızımdan acil servisi çağırmalarını istedim. Çocukları komşuya bırakıp bir akrabaya gelip çocuklara bakması için haber verdim. Tabi ev biraz dağınık, buzdolabında da yiyecek kalmadığı için polisi çağırdılar. Poliste hemen gençlik dairesini çağırdı. Beni de hastaneye kaldırdılar.” dedi.

Gençlik dairesi yetkililerinin kendisine hastaneden çıktıktan sonra çocukları verme şartıyla götürdüklerini söyleyen Kara, geçici olarak aldıkları çocuklarını geri vermediklerini, şimdi de çocukların velayetini korumak için üç aydır da hukuk mücadelesi verdiklerini ifade etti.

İşlerinden dolayı Türkiye’ye gidip geldiğini belirten baba Engin Kara ise çocuklarının okula ve ana okuluna gidemediklerini ve biran önce çocuklarını geri alıp tekrar okula göndermek istediklerini söyledi.

Eşinin diyabet hastası olduğu için hastalandığını ve çocukların bakımı eksik diyerek çocuklarının ellerinden alındığını belirten baba Kara, “Çocuklarımı alıp eski mutlu günlerimize dönmek istiyoruz. Okula gitmelerini istiyorum. çocuklarımızın da psikolojisi bozuldu. Çocuklarımızı haftada bir gösteriyorlardı, artık 15 günde bir görecekmişiz. Oğlumu ise 4 aydır görmüyorum.” şeklinde konuştu.

"Almanya'da kalmak istemiyoruz"

Almanya’da kalmak istemediklerini belirten Kara ailesi, çocuklarını aldıktan sonra Almanya’yı terk edip yaşamlarına Türkiye’de devam etmek istediklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT