38 Alman vatandaşına Türkiye'den çıkış yasağı

38 Alman vatandaşına Türkiye'den çıkış yasağı

Türkiye'de cezaevinde bulunan Almanların sayısı 47'den 62'ye yükseldi. Hakkında Türkiye'den çıkış yasağı bulunan 38 Alman vatandaşı ise ülkeyi terk edemiyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın, Sol Parti milletvekilleri Sevim Dağdelen ve Gökay Akbulut'un soru önergesine verdiği yanıta göre, son altı ay içinde Türkiye’de tutuklu Almanların sayısı 47'den 62'ye yükseldi. Ayrıca, 38 Alman vatandaşına da Türkiye'den çıkış yasağı getirildiği belirtildi.

Türkiye'de bir Alman vatandaşı tutuklandı

Deutsche Welle'nin haberine göre, bu Alman vatandaşlarından kaçının siyasi gerekçelerle cezaevinde tutulduğu ya da ülkeden çıkışına izin verilmediği ise bilinmiyor. 

Soru önergesine verilen yanıta göre, Türkiye'ye giriş yapmalarına izin verilmeyen Almanların sayılarında ise düşüş oldu. 2017 yılında Türkiye'ye girmesine izin verilmeyen Alman vatandaşlarının sayısı 95 iken, geçen yıl bu rakamın 80'e düştüğü, bu yıl içinde ise dokuz Alman'ın Türkiye sınırından geri çevrildiği belirtildi. Ancak bu rakamların kesin olmadığı, sınırdan geri çevrilme vakalarının tamamının Alman hükümet yetkililerine bildirilmediği vurgulandı.

Sol Parti Meclis Grubu Başkan Vekili Sevim Dağdelen, "Erdoğan, gerilimi körüklemeye devam ederken Almanya'nın diplomatik şefi (Dışişleri Bakanı Heiko Maas), ellerini kavuşturmuş bekliyor” şeklinde Alman hükümetine eleştiride bulundu.

Geçtiğimiz günlerde de Antalya'ya tatile giden Türk kökenli bir Alman vatandaşı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanmıştı. 

HABERE YORUM KAT