35 bin avroluk iptal cezası

35 bin avroluk iptal cezası

Almanya'da Edeka'da çalışan Türk kasiyer, fiş almayan ve nakit ödeyen müşterilerin işlemlerini iptal ederek firmayı 35 bin avro dolandırmaktan suçlu bulundu. Cezası ertelenen 34 yaşındaki kadın, parayı taksitle geri ödeyecek.

HAMBURG - Almanya'nın Hamburg şehrindeki tren istasyonunda bulunan Edeka mağazasını dolandıran Türkiye kökenli 34 yaşındaki kasiyer, çıkarıldığı mahkemede 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın cezası ertelenirken, marketteki işlemlerden edindiği anlaşılan 35 bin avronun da taksitle geri ödenmesine karar verildi.

Bild gazetesinin haberine göre, çok işlek bir mağaza olan tren istasyonu Edeka mağazasında, ürünleri kasadan geçiren ve nakit ödeyen müşterilerin alışverişlerini hemen iptal eden sanık, gün sonunda kasa işlemlerini kafadan hesaplayarak bir miktar parayı aldığını itiraf etti.

Hakimin söz konusu işlemlerin ekranda görüntülenip görüntülenmemesini sorması üzerine, iptal işlemini fiş almayan müşterilerden sonra gerçekleştiğini belirten sanık, bazı günlerde 900 avroya kadar para alabildiğini, bütün bunları 20 bin avroyu bulan borçları nedeniyle yaptığını söyledi.

Polis tarafından evde yapılan aramada 3 bin avro nakit para ele geçirilirken, Türk kasiyer mahkemede gözyaşları içerisinde özür diledi.

HABERE YORUM KAT