30 bin avro ile yakalandı

30 bin avro ile yakalandı

Almanya'ya yaklaşık 30 bin avro nakit para ile girmeye çalışan bir kişi, Karlsruhe Havalimanı'nda yakalandı. Paranın 7670 avrosuna el konuldu.

BADEN - BADEN - Almanya'nın Karlsruhe / Baden - Baden Havalimanı'nda pazartesi günü yapılan kontrollerde, ülkeye yanlarında bulunan 29 bin 500 avro nakit para ile girmeye çalışan bir çift gümrük görevlilerine yakalandı. 

Badische Neueste Nachrichten'ın haberine göre, Sırbistan vatandaşı olan çiftin, bildirim yapmadan gümrükten geçmeye çalıştığı ve bu esnada kendilerini durduran gümlük memurlarına 9999 avro sınırından haberdar olmadıklarını söyledikleri belirtildi.

Tüm paranın erkek yolcunun üstünde olması dolayısıyla, kendisi sorumlu tutuldu ve onun da Almanya'da ikameti olmaması nedeniyle güvenlik amacıyla paranın 7670 avrosuna el konuldu. 

İşlemlerin tamamlanmasının ardından kesilecek ceza bu paradan düşülecek.

Almanya'dan AB üyesi olmayan bir üçüncü ülkeye giden kişiler yanlarında en fazla 9999 avro nakit para bulundurabiliyorlar. Kara para aklamayı önlemek amacıyla uygulanan bu kural çerçevesinde, yolculara bir milyon avroya kadar para cezası kesilebiliyor.

Fotoğraf: Arşiv

HABERE YORUM KAT