2 uçakla gidilmesine büyük tepki

2 uçakla gidilmesine büyük tepki

Almanya'da Başbakan Merkel ve Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer, ABD'ye aynı gün 2 farklı uçakla gidince, yer yerinden oynadı. İkinci uçuşun maliyeti 360 bin avro.

BERLİN - Almanya'da Başbakan Merkel ile Savunma Bakanı ve CDU Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer ABD'de düzenlenen Birleşmiş Milletler zirvesine katılmak için aynı gün bu ülkeye hareket etti. Merkel ve Kramp-Karrenbauer'in 23 dk arayla 2 farklı uçakla gitmeleri, vatandaşların tepkisini çekti. 

Amerika'nın Sesi'nden Cem Dalaman'ın derlediği bilgilere göre, protokol yetkililerinin önce Kramp-Karrenbauer ve delegasyonun Merkel’in uçağında yer almasını ve birlikte uçmalarını planladıkları, ancak başbakanlıktan gelen bir itiraz üzerine bunun iptal edildiği yazıldı. İptal öncesinde, Kramp-Karrenbauer’in Lufthansa’ya ait tarifeli bir uçakla Almanya’ya geri dönmeyi planladığı ve kendisiyle ekibi için biletlerin bile alındığı da öğrenildi. Savunma Bakanı’nın ABD’li meslektaşı Mark Esper’le bir araya geldikten sonra, Pazartesi akşamı Berlin’e döneceği, Merkel’in ise BM Genel Kurulu’na katılmak üzere Çarşamba gününe dek New York’ta kalacağı haber verildi.

HABERE YORUM KAT