2 pasaportunu birden kaybetti

2 pasaportunu birden kaybetti

Avusturya vatandaşı olduktan sonra, Türk vatandaşlığını haber vermeden geri alan kişinin Avusturya pasaportu iptal edildi. Olay ortaya çıkınca Türk vatandaşılığını hemen geri veren vatandaş, her iki pasaportu da kaybetmiş oldu.

VİYANA - Avusturya'da doğup büyüyen ve Avusturya vatandaşı olan Türk kökenli bir kişi, yetkililerin bilgisi dışında Türk vatandaşlığını geri aldığı için Avusturya vatandaşlığını kaybetti. Avusturya Kurier gazetesinin haberine göre, 34 yaşındaki vatandaş, Avusturya ordusunda askerlik de yapmış. Gizli çifte vatandaş olduğu ortaya çıkınca, hemen Türk vatandaşlığını geri iade eden kişi, Avusturya makamlarının da bu arada pasaportunu iptal etmesiyle her iki vatandaşlığını da kaybetmiş oldu. 

Avusturya makamlarıyla irtibat halinde olduğunu belirten vatandaş, çocukların eşinden dolayı Türk vatandaşı olduğunu ancak kendi durumunun netleştirilmesi için uğraştığını söyledi. 

 

Tirol eyalet hükümetinin çifte vatandaşlığa karşı sert bir politika yürüttüğü belirtilirken her yıl onlarca insanın Avusturya vatandaşlığını kaybettiği ifade edildi.

Kurier'e konuşan Türk Avukat Gökdemir ise haftada onlarca kişinin kendisini buna benzer çifte vatandaşlık konuları ile ilgili aradığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT