150 avro taksitle Nazi selamı

150 avro taksitle Nazi selamı

Chemnitz’de Hitler selamı veren Neonazi Daniel M.’nin aldığı hapis cezası ertelenirken, çarptırıldığı 2 bin avro para cezası da her ay 150 avro taksite bağlandı.

BERLİN - Almanya’nın Saksonya Eyaleti’ne bağlı Chemnitz’de kentinde bir Alman’ın öldürülmesinden sonra sokaklarda göçmen avına çıkan ve Hitler selamı veren ırkçı Neonazilerden 33 yaşındaki Daniel M. hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemede Hitler selamı vermediğini, arkadaşlarına sadece el salladığını iddia eden Daniel M. hakkındaki suçlamaları reddetti. Olay yerinde bulunan polislerden birinin, Daniel M.’nin selam verirken kolunu 45 derece kaldırarak Hitler selamı verdiğini ve topuklarını da birbirine vurduğunu söylemesi üzerinde hakim, Daniel M.’yi sekiz ay hapis ve 2 bin avro para cezasına makhum etti. Cezası ertelenen Daniel M., 2 bin avro para cezasını da her ay 150 avro taksitle ödeyecek.

Neonazi Daniel M., 2010 yılında da Hitler selamı vermiş ancak cezası ertelenmişti. 

Nazi selamı veren polislere soruşturma

Almanya'nın Bavyera eyaletinde 2 polis memuru hakkında soruşturma başlatılmıştı. Polislerin alkollü oldukları esnada Nazi selamı verdikleri ve ırkçı ifadeler kullandıkları ileri sürülmüştü.

Nazi selamıyla şaka olmaz

Almaya'nın Wassenberg kasabasındaki amatör bölge C liginde oynayan “SC 1920 Myhl“ adlı futbol takımı ve Türk sponsoru dönerci Egin Arslan’ın Hitler selamı vermekten soruşturma açılmıştı. Devlete karşı işlenen suçları soruşturan savcılık, Alman tarihinde ilk kez bir Türk'e karşı Hitler selamı vermekten soruşturma başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT