10 kişiden 1'i faturalarını ödeyemiyor

10 kişiden 1'i faturalarını ödeyemiyor

Almanya'da 70 yaş üstü aşırı borçluluk oranının yüzde 45 arttığı ve her 10 kişiden 1'inin faturalarını ödeyemeyecek durumda olduğu açıklandı.

BERLİN - Almanya'da Creditreform tarafından açıklanan Borç Atlası'na göre, ülkede yaşayan her 10 kişiden 1'i faturalarını ödeyemiyor. Aşırı borçluluk en çok batı eyaletlerinde ve 70 yaşın üzerindeki emeklilerde artış gösterdi. 70 yaş üstü aşırı borçluların sayısında, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 45 oranında yükselme kaydedildi. Uzmanlar, düzenli bir işte çalışmayanların ve işini bir süre önce kaybedenlerin, domino etkisi ile aşırı borçlu konuma düşebileceklerini belirtiyor.

Yaşlılar daha çok borçlu

Almanya'da emekli maaşlarının düşük olması nedeniyle, çalıştıkları süre zarfında alıştıkları hayatı finanse edemeyen çok sayıda emekli de borç sarmalına giriyor. 70 yaş üzerindeki insanların aşırı borçluluk miktarının 47 bin avro civarında olduğu belirtiliyor. Buna karşın 25 yaş altındaki gençlerin aşırı borçluluk ortalaması ise yaklaşık 8 bin avro. Yaşlılarda borçluluk yüzdesinin yüksek oranda artış göstermesine ve ortalama borç miktarının gençlere göre çok daha yüksek olmasına rağmen, 70 yaş üstündeki kişilerin sadece yüzde 3'ü aşırı borçlu. Buna karşın 30'lu yaşlardaki insanlarda bu oran yüzde 20.

HABERE YORUM KAT