1 aydan fazla Türkiye'de kalana yardım yok

1 aydan fazla Türkiye'de kalana yardım yok

Berlin'de bir belediye, Türk ailelere 4 haftadan fazla yurt dışında kalanlara sosyal yardım ödemesinin yapılmayacağına ilişkin Türkçe mektup gönderdi.

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin' Kreuezberg bölgesinde bir belediye, bazı Türk ailelere gönderdiği Türkçe mektupta 4 haftadan fazla yurt dışında kalanların sosyal yardımlarının devlet tarafından ödenmeyeceğini belirtti.

Hürriyet'tten Ali Varlı'nın yayımladığı mektupta, ‘Uyarı! Yurt dışında geçici kalma süresi hususunda yasa değişikliği’ başlığı kullanıldı.

Mektupta, sosyal yardım alan kişinin kesintisiz dört haftadan fazla yurt dışında kalması durumunda, kira, yakıt, elektrik ve sağlık sigortası gibi geçim giderlerinin devlet tarafından karşılanmayacağı belirtilirken, kişilerin bundan sonraki seyahatleirnde bu mevzuat değişikliklerini dikkate almaları istendi.

Mektupta ayrıca yurt dışına gidenlerin bu gezilerini gidiş dönüş tarihlerini kanıtlayan belgelerle birlikte sosyal yardım dariesine bildirmelerinin gerektiği hatırlatıldı.

Yardım alanların Almanya'ya geri döndüklerini kanıtlayabilmek için şahsen belediyeye giderek bildirimde bulunmaları veya uçak bilet, pasaport damgası gibi kanıtları posta yoluyla belediyeye göndermeleri gerekiyor.

Kişinin beyanda bulunmadan veya gerçek olmayan beyanda bulunarak sosyal yardım almaya devam etmesi durumunda ise, sosyal yardım dairesi ödediği parayı geriye dönük olarak isteyebilecek.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum