Tatilcilere kötü haber, Almanya'da bazı plajlar yok oldu

Tatilcilere kötü haber, Almanya'da bazı plajlar yok oldu

Kış aylarındaki yoğun fırtınalar, Almanya'nın bazı plajlarındaki kumların çoğunu süpürdü. Belediyeler plajları yeniden düzenlemeye çalışıyor.

Son aylarda yaşanan fırtınalar Almanya’nın Kuzey Denizi kıyılarındaki adaları vurdu ve birçok plajı neredeyse tamamen silip süpürdü. Wangerooge adasında, ana yüzme plajı yoğun şekilde etkilendi ve yaklaşık 80 bin metreküp kum kayboldu. Belediye başkan yardımcısı Rieka Beewen, meydana gelen hasarın “tam bir felaket” olduğunu söyledi.

SAHİLLER YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Aşağı Saksonya kıyılarındaki Doğu Frizya Adaları, özellikle Zoltan Fırtınası’nın Noel civarında neden olduğu hasarla, Schleswig Holstein’daki Kuzey Frizya Adaları’ndan daha fazla kum kaybı yaşadı. Aşağı Saksonya eyalet hükümeti, turistik altyapının yeniden inşası için ada belediyelerine mali yardım sağlayacağını duyurdu ve bu amaçla 700 bin Euro ayrıldı.

Devlet Kıyı Koruma Ajansı (LKN.SH), her ilkbaharda Sylt sahillerinin durumunu değerlendiriyor ve kısa süre içinde yapılacak olan sahil denetimi sırasında alınması gereken kıyı koruma önlemlerini belirliyor.

Amrum ve Föhr adalarındaki küçük hasarların yüzme sezonunun başlamasından önce onarılması bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT