Tarihin cilvesi

Tarihin cilvesi

Atatürk'e ve milli bağımsızlık mücadelesine düşmanlık ettiği için Türkiye tarihinin en büyük vatan haini sayılan Ali Kemal'in torunu Boris Johnson, İngiltere Dışişleri Bakanı sıfatıyla dün Anıtkabir'i ziyaret etti.

İSTANBUL - Atatürk'e ve milli bağımsızlık mücadelesine düşmanlık ettiği için Türkiye tarihinin en büyük vatan haini sayılan Ali Kemal'in torunu Boris Johnson, İngiltere Dışişleri Bakanı sıfatıyla dün Anıtkabir'i ziyaret etti.

İzmit'te linç edilmişti 

Gazeteci Ali Kemal, Kurtuluş Savaşı döneminde padişah ve İngiliz işgali yanlısıydı. Atatürk için, "İdam, idam, idam... Mustafa Kemal cezasını bulacak. Bu vatanı Mustafa Kemal'in muzaffer olma ihtirasından kutarmalıyız' diye yazmıştı. Savaş kazanıldıktan sonra 1922'de tutuklanan Ali Kemal, İstanbul'dan Ankara'ya götürülürken İzmit'te linç edilmişti.

"Atalarımın toprağı" 

Ali Kemal'in İngiliz eşinden torununun çocuğu olan Boris Johnson önce Londra Belediye Başkanlığı yaptı. 2 ay önce de Dışişleri Bakanı oldu. Johnson dün Ankara'daydı. Anıtkabir defterine şunu yazdı:

"Atalarımın topraklarına dönmek, modern ve demokratik Türkiye'nin kurucusuna saygılarımı sunmak ve vizyonunun gerçekleştirildiğini görmek büyük ayrıcalık"

Posta
 

HABERE YORUM KAT