Steinmeier: Ülkemiz için bir şanstı

Steinmeier: Ülkemiz için bir şanstı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, taziye defterine "Helmut Kohl, ülkemiz için bir şanstı. Ülkemizin birleşmesi ve özgürlük yolunda bizzat onun imzası var” yazdı.

BERLİN - Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, üç gün önce vefat eden eski Başbakan Helmut Kohl anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Başbakanlıkta Kohl’un yağlı boya tablosunun altına konan taziye defterini imzalarken, Başbakan Angela Merkel de hazır bulundu. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, eski Başbakan Helmut Kohl’un iki Almanya’nın birleşmesinde yaptığı katkılara atıfta bulunarak “Helmut Kohl ile ülkemize tarihi başarılar sağlayan bir politikacıyı ve devlet adamını kaybettik. Helmut Kohl, ülkemiz için bir şanstı. Ülkemizin birleşmesi ve özgürlük yolunda bizzat onun imzası var” ifadelerini kullandı.

Helmut Kohl, üç gün önce 87 yaşında hayatını kaybetmişti. Ludwigshafen kentinde 1930’da doğan Kohl, 1982-1998 yıllarında Almanya başbakanlığı görevinde bulunmuştu. Bu görevde 16 yıl kalarak ülkede şimdiye kadar en uzun süre başbakanlık yapan Kohl, 1969-1976 yıllarında Rheinland-Pfalz eyaleti başbakanlığı görevini de yürütmüştü.
Almanya ve Avrupa’nın en önemli devlet adamlarından olan ve iki Almanya’nın birleşmesinde önemi rol oynayan Kohl, 1973-1998 yıllarında da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin genel başkanlığını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT