Sparkasse yeni özelliğini duyurdu: Milyonlarca müşteri etkilenecek

Sparkasse yeni özelliğini duyurdu: Milyonlarca müşteri etkilenecek

Sparkasse bankasının duyurduğuna göre, artık banka kartlarıyla alışveriş puanı toplanabilecek. Normalde bu işin bir Payback kartı gerekirken, artık buna ihtiyaç kalmayacak.

Tasarruf bankaları, 2025 yılından itibaren banka kartlarını revize ederek müşterilerine yeni bir işlev sunacak. Yaklaşık 40 milyon müşteriyi etkileyecek bu değişiklikle, tasarruf bankası kartları sadece nakit para çekme aracı olmaktan çıkıp, Payback puanları toplama özelliğine kavuşacak.

Müşteriler, hesap kartlarıyla alışveriş yaparken Payback puanları biriktirebilecekler. Bu yenilik, tüketicilerin ayrı bir Payback kartı taşımasına veya QR kodu kullanmasına gerek kalmadan, doğrudan banka kartları üzerinden puan toplamalarını sağlayacak.

PUANLARLA ÖDEME YAPILABİLECEK

Payback Genel Müdürü Bernhard Brugger’a göre, müşteriler nakitsiz ödeme yaparken puanları doğrudan banka kartlarına yükleyebilecekler veya Payback uygulamasında kartlarını saklayarak ödeme yapabilecekler. Toplanan puanlar, daha sonra çeşitli ürünlerle değiştirilebilecek.

Tasarruf bankalarının sistemleri, şu anda yaklaşık 700 ortak şirketi bulunan Payback programına 9 bin’den fazla şirket ekleyerek, müşterilere perakende sektöründe daha fazla puan toplama imkanı sunacak.

Sparkasse, Payback ile işbirliği yapan tek finans kuruluşu değil; Edeka Grubu da Netto ve Marktkauf ile birlikte bir sözleşme imzaladı. Ancak Rewe, işbirliğini sona erdirdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT