PKK için yardım toplayan sığınmacıya hapis cezası

PKK için yardım toplayan sığınmacıya hapis cezası

Almanya'nın bazı bölgelerinde terör PKK adına faaliyet gösterdiği ve yardım topladığı belirlenen sığınmacıya hapis cezası verildi.

Münih'te bir mahkeme PKK terör örgütü için para topladığı iddiasıyla bir kişiye hapis cezası verdi.

59 yaşındaki bir adam, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi (OLG) tarafından PKK terör örgütüne üye olmak suçundan 2 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sözcüsünün Cuma günü yaptığı açıklamaya göre 6. Ceza Senatosu (Devlet Güvenlik Senatosu), sanığın PKK adına faaliyet gösterdiğinin kanıtlandığına kanaat getirdi.

Sözcüye göre, mahkeme başkanı Jochen Bösl, Türkiye topraklarında saldırılar düzenlemeye devam ettiği için "PKK'yı yurtdışında bir terör örgütü" olarak sınıflandırdı.

Sanık, Temmuz 2021'den Aralık 2022'de tutuklanana kadar Nürnberg bölgesinden ve ayrıca Bavyera'daki PKK bölgesinden sorumluydu. Bu görevde bağış kampanyaları düzenlemiş ve bağışları PKK'nın Avrupa liderliğine iletmişti. Yargıca göre, bölgede belirleyici otorite olmuş ve diğer örgüt üyelerine talimatlar vermişti.

TÜRKOLOJİ UZMANINDAN YARDIM ALDILAR

Senato, bulgularını Eyalet ve Federal Kriminal Dairesi, Anayasayı Koruma Dairesi ve bir Türkoloji uzmanından alınan tanık bilgilerine dayandırdı. Sanığa ait veri taşıyıcıları ve belgeler de incelendi, ayrıca tutuklama öncesi telefon dinlemesi yapıldı.

Daire hüküm verirken, "sanığın geçmişte Türkiye'de gözaltında işkence gördüğünü ve kardeşinin bir PKK'lı olarak çatışmada öldürüldüğünü" de dikkate aldı.

Mahkeme başkanına göre, sanık 1993 yılında Türkiye'de 2 aydan fazla gözaltında kalmış. PKK'ya destek verdiği için 1996 yılında Türkiye'de mahkum edildikten sonra, tanınmış bir sığınmacı olarak Almanya'ya gelmiş. Almanya'da sabıka kaydı bulunmuyor.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT