Çilekleri saklamanın en iyi yolu: Bu hatalardan uzak durun

Çilekleri saklamanın en iyi yolu: Bu hatalardan uzak durun

Çilekler çabuk küflenir. İsterseniz buzdolabındaki çileklerin altına bir miktar mutfak kağıdı yerleştirebilirsiniz. Bu kağıt yoğuşmayı emer, bu da narin meyvelerin nemlenmesini önler. Ayrıca çilekler buzdolabında yaklaşık iki gün saklanmalıdır.

Çilekler çok hassas meyvelerdir. Çabuk küflenirler. Peki onları saklamanın en iyi yolu nasıl ve nerede saklamaktır?

Çileklerin hemen yenmesi en iyisidir. Bu, tatlarının özellikle güzel olduğu ve en fazla vitamin içerdikleri zamandır. İdeal olarak, onları hiç saklamamalısınız. Ancak, eğer poşet boş değilse, çilekleri buzdolabına, tercihen üstü kapalı olarak sebze çekmecesine koymalısınız.

Bir elek, delikli düz bir kutu veya delikli bir plastik torba, meyveye bir miktar hava ulaşmasına izin verdiği için kap olarak özellikle uygundur. Mümkünse meyveler üst üste konmamalıdır, aksi takdirde basınç izleri oluşabilir.

İsterseniz buzdolabındaki çileklerin altına bir miktar mutfak kağıdı yerleştirebilirsiniz. Bu kağıt yoğuşmayı emer, bu da narin meyvelerin nemlenmesini önler.

YIKAMAYIN

Ancak çilekleri saklamadan önce yıkamamanız özellikle önemlidir. Aksi takdirde, Federal Meyve ve Sebze Üretici Örgütleri Birliği'ne göre, lezzet ve aromalarını kaybedeceklerdir. Yapraklar da sadece yemeden kısa bir süre önce çıkarılmalıdır.

Daha sonra çilekleri yemek istiyorsanız, çilekleri sert bir şekilde su ile durulamamalısınız. Bu meyvelere zarar verebilir. Bunun yerine, onları bir kase suyun içine koyun ve kısa bir süre durulayın.

Dahası, temizledikten sonra sadece meyvelerin üzerindeki yeşil kalıntıları temizlemelisiniz. Aksi takdirde yıkamadan dolayı aroması azalacaktır.

Çilekler buzdolabında yaklaşık iki gün saklanmalıdır. Eğer çilekleri daha uzun süre saklamak isterseniz dondurabilirsiniz. Dondurucuda yaklaşık on ay boyunca saklanabilirler. Ancak çözüldükten sonra tazelerine göre çok daha yumuşak olurlar, çünkü hassas meyvelerdir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT