Oktoberfest'te sırt çantası yasaklanabilir

Oktoberfest'te sırt çantası yasaklanabilir

Münih'te son günlerde yaşanan saldırıların ardından Oktoberfest için güvenlik önlemleri arttırıldı.

FRANKFURT - Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde bulunan bir alışveriş merkezine 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından, Münih'te güvenlik önlemleri artırıldı. 

Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter'in Bayerischer Rundfunk'a yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay sonra başlayacak olan Oktoberfest döneminde sıkı güvenlik tedbirleri alınacağını bellirtti. Güvenlik önlemleri çerçevesinde festival süresince sırt çantasının yasaklanabileceğini söyledi.

 

Mühimmat dolu sırt çantası

Münih'te 22 Temmuz günü İran asıllı Alman vatandaşı David S. (18) Olympia alışveriş merkezininde dokuz kişinin ölümüne neden olan silahlı bir saldırı gerçekleştirmiş ve intihar etmişti. Dün gece de Ansbach kentinde  27 yaşındaki Suriyeli bir canlı bomba, sırt çantasının içindeki patlayıcıyla kendini patlatmış ve 12 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Canlı bomba, içinde parça tesirli bomba bulunan sırt çantasıyla konser alanının kapısına kadar gitmiş ancak bileti olmadığı için içeriye girememişti.

 

6 milyon ziyaretçi bekleniyor

Dünyanın en büyük festivali olan Oktoberfest, bu yıl 17 Eylül'de başlayacak olan Oktoberfest, 3 Ekim Alman Birliği Günü sona erecek. İki hafta süren festivali yurt içi ve dışından yaklaşık 6 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

 

Sırt çantası yasağı

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise her yıl kutlamalara ev sahipliği yapan Brandenburg Kapısı’nda güvenlik önlemleri çerçevesinde sırt çantası yasağı uygulanmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT