İşte İYİ Parti’nin unuttuğu haritalar

İşte İYİ Parti’nin unuttuğu haritalar

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul ve Ankara adaylarını açıkladı. Adayların kesinleşmesinin ardından İYİ Parti toplantısında “işbirliği” olursa ve olmazsa sonucun ne olacağını gösteren haritalar akla geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. İYİ Parti’nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım ve İstanbul adayı Buğra Kavuncu oldu.

Akşener İstanbul ve Ankara’yı kazanacaklarını vurgulayıp 2028’de ise partisinin iktidar olacağını söyledi.

İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra AK Parti adayı Murat Kurum, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu ve Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu’nun adaylıkları kesinleşti. DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin aday açıklayıp açıklamayacağı ise belli değil.

Ankara’da mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok ve İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım kesinleşti.

Adayların açıklanmasından sonra İstanbul ve Ankara’da sonucun ne olacağı merak konusu…

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yaklaşık iki ay önce yapılan toplantıda bir önceki seçim verileri üzerinden “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Olası Sonuç Senaryoları Analizi” sunumu yapılmıştı. İYİ Parti Başkanlık Divanı üyelerinden emekli askeri hakim albay Ahmet Zeki Üçok’un yaptığı sunumda “işbirliği olursa/olmazsa” üzerinden il il değerlendirmelerin yapıldığı haritalar yer almıştı.

Ahmet Zeki Üçok bu sunumu yaptıktan sonra GİK toplantısında şöyle demişti: “İş birliği olmazsa ülke Tayyibistan olur.”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yapılan gizli oylamada da 14’e karşı 35 oyla CHP’nin seçim işbirliği önerisi seçim reddedilmişti.

İşbirliğini savunan Ahmet Zeki Üçok ve birçok İYİ Partili bu süreçte geri planda kaldı.

Peki İYİ Parti GİK toplantısında konuşulan o haritalar ne anlatıyordu?

“CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse ne olur” sorusuna yanıt veren ilk haritaya göre;

İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede, AKP-MHP ittifakı 67 il 762 ilçede, HEDEP de 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.

“CHP-İYİ Parti ittifakı yapılarak seçime girilirse ne olur” sorusuna yanıt veren ikinci haritaya göre ise;

İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede, AKP-MHP 46 il 620 ilçede, HEDEP 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.

İşte o haritalar…

HABERE YORUM KAT