İş yeri kapanan kebapçı, havaya ateş açtı

İş yeri kapanan kebapçı, havaya ateş açtı

Konya'da kebapçı dükkanını borçlardan dolayı kapatmak zorunda kalan vatandaş, cinnet getirip havaya ateş açınca gözaltına alındı.

KONYA - Ereğli'de 35 yaşındaki Aslan B., iddiaya göre borçlarından dolayı işyerini kapatıp, eşinden de ayrı yaşamaya başlayınca bunalıma girip, kentin göbeğinde av tüfeğiyle havaya 6 el ateş açtı. Polis tarafından etkisiz hala getirilen Aslan B., çevredekilerin saldırısından yine polis tarafından kurtarıldı.

Olay, bugün saat 10.40 sıralarında kentin en merkezi noktası olan Atatürk Bulvarı Aksoy Kavşağı'nda meydana geldi. Daha önce belde statüsünde olan Aziziye Mahallesi'nde oturan Aslan B., 42 GL 814 plakalı otomobilliyle kavşağa gelip aracını yolun ortasına durdurdu. Ardından yarı çıplak halde otomobilinden inip, bagajdaki av tüfeğini alıp 6 el havaya ateş açtı. Çevredekiler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alarak Aslan B.'yi ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Aslan B.'nin dalgınlığından faydalanan bir polis, arkasından yaklaşıp etkisiz hale getirdi. Bunu üzerine çevrede toplanan kalabalık Aslan B.'yi linç etmek istedi. Polis, öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirdi. O anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Aslan B., "Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak" suçundan gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada tüfeğe ait 18 adet fişek ve 40 adet kuru sıkı tabanca mermisi ele geçirildi. Kebapçılık yaptığını belirten Aslan B., polise verdiği ilk ifadesinde borçlarından dolayı bir hafta önce işyerini kapattığını, eşinden de ayrı yaşamaya başladığını ve psikolojik bunalım sonucu böyle bir davranışta bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Soruşturma sürüyor.

DHA

HABERE YORUM KAT