ICE vagonları arasında 25 km gitti

ICE vagonları arasında 25 km gitti

Almanya'da hızlı trene bagajını koyan bir yolcu, aniden kapıların kapanması üzerine vagona tırmanarak 25 km. gitti.

BIELEFELD - Almanya'nın Bielefeld şehrinde ilginç bir olay yaşandı. Bagajlarını ICE'nin içerisine koyan yolcu, kapıların birden kapanması ve trenin hareket etmesi üzerine paniğe kapıldı. Yetkililere haber vermek ve bagajlarını bir sonraki istasyonda almak yerine, birden trenin üzerine tırmandı ve tam 25 km tren üzerinde seyahat etti.

Hızı 350 km'ye kadar çıkan ICE'de saat 6:38 sularında yapılan bu tehlikeli yolculuk, tren içerisindeki diğer yolcuların dikkati sayesinde can kaybı yaşanmadan sona erdi.

Diğer yolcular konuyla ilgili makinisti bilgilendirince, makinist hızını 160 km'de sabitledi ve iki vagon arasında tututan yolcu ilk istasyona kadar sağ salim gelebildi. Yolcunun Romanyalı olduğunu ve Almanca veya İngilizce bilmediği kaydedildi.

Deutsche Bahn'dan yapılan açıklamada ise yolcunun şans eseri hayatta kaldığı belirtilirken, diğer yolcular fark etmemiş olsaydı 250 km hıza ulaşacak trende ve 10 derecede bu yolculuğun tamamlanmasının mümkün olmaybileceği dile getirildi. DB sözcüsü, trenlerde yılda 250 bin bagajın unutulduğunu belirterek, "Bu gibi durumlarda yetkililere haber verilmesi gerekir. Biz kaybolan bagajları bulma konusunda uzmanız" dedi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT