Gurbetçi iş adamı dev firmayı satın aldı

Gurbetçi iş adamı dev firmayı satın aldı

İngiltere'de yaşayan Türk iş adamı Cafer Mahiroğlu, Türkiye'de zor günler yaşayan Markafoni markasını satın aldı.

İSTANBUL - 250 mağazasıyla İngiliz modasına yön veren Select, Türkiye’nin ilk online alışveriş sitelerinden Markafoni’yi satın aldı

Güney Afrika merkezli Naspers’dan satın aldıkları Markafoni’yi yeniden pazar lideri yapmak için çalışacaklarını vurgulayan Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, “Biz zor durumdayken aldığımız Select’in küllerinden yeniden doğmasını sağladık ve 250 mağazayla İngiltere’nin en güçlü markalarından biri yaptık. Şimdi çok daha büyük bir başarı öyküsünü ülkemizde yazmak için Markafoni’yi bünyemize kattık” dedi.

Türkiye’nin önde gelen e–ticaret sitelerinden Markafoni, yeniden ve daha da güçlenerek tüketici ile buluşmaya hazırlanıyor.  İngiltere’deki Türk moda devi Select, 30 Haziranda  faaliyetlerini durduran Markafoni için dünyanın en önemli e-ticaret şirketlerinden Güney Afrika merkezli Naspers Grup ile el sıkıştı.

Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, düzenlediği basın toplantısında Markafoni’yi satın alma süreci ve gelecek planlamalarına ilişkin bilgi verdi. Markafoni’nin doğru zamanda ortaya çıkmış, hikayesi olan, Türkiye’nin ilk online alışveriş sitelerinden biri olduğunu hatırlatan Cafer Mahiroğlu, böylesine önemli bir markanın yok olmaması gerektiğini vurguladı. Mahiroğlu, şunları söyledi:  

Türkiye'yi tercih ettik

“Select İngiltere’nin en önemli hazır giyim markalarından biri. 16-24 yaş kadın kategorisinde yüzde 7’lik bir pazar payını elimizde bulunduruyoruz. Avrupa’nın her yerinde yatırım yapma potansiyeline sahibiz ama biz Türkiye’yi tercih ettik. Çünkü ülkemize hem vefa borcumuz var hem de Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Markafoni gibi Türkiye’den çıkmış büyük bir markanın yok olmasına göz yumamazdık.  

Biz yıllar önce zordaki Select’i de alıp küllerinden yeniden doğmasını sağladık. Bugün 250 mağazayla İngiltere’nin en güçlü markalarından biri yaptık. Şimdi Markafoni ile çok daha büyük bir başarı öyküsünü ülkemizde yazmak için hazırlık yapıyoruz. Satın alma ve 3 yıl sürmesini öngördüğümüz yeni yatırımlar için toplam 15 milyon dolar bütçe ayırdık. Ayrıca diğer uyum çalışmaları için de 15 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz.

Biz orta vadede Markafoni’yi bugün 31 milyar TL olan e-ticaret pazarının zirvesine taşımayı amaçlıyoruz.”

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

 

HABERE YORUM KAT