'Gülen, Usame bin Ladin'den daha tehlikeli'

'Gülen, Usame bin Ladin'den daha tehlikeli'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Gülen'in Usame bin Ladin'den daha tehlikeli biri olduğunu vurgulaydı.

ANKARA - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fethullah Gülen'in Usame bin Ladin'den daha tehlikeli biri olduğunu vurgulayarak, "Bu söz konusu terör örgütünün başı olan Fethullah Gülen, Usame Bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır. Çünkü Usame bin Ladin, doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirmektedir. Bu şahıs ise sürekli olarak hoşgörü, diyalog gibi birtakım yumuşak kavramların arkasına sığınarak son derece tehlikeli bir terör organizasyonunu yönetmektedir" dedi.

 

"Bu sapık dinianlayış demokrasimize düşmanca saldırı gerçekleştiren odaktır" 

Bakan Çelik, AB Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz günü yaşanan askeri darbe girişimine ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Askeri diktatörlük hevesinin Türk demokrasine karşı terör eylemi gerçekleştirdiğini savunan Çelik, "Bu sapık dini anlayış kendisinin her konuda karar verme merciinde gören her konuda hakikatin merkezine yerleştiren kendisine teolojik bir çerçeve çizen ve bu temelde Türkiye'yi bir askeri diktatörlüğe dönüştürmeye çalışan, demokrasimize düşmanca saldırı gerçekleştiren bir odaktır" ifadelerini kullandı.


"Usame bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahısla karşı karşıyayız" 

Fethullah Gülen'in Usame bin Ladin'den daha tehlikeli olduğunu savunan Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Bu söz konusu terör örgütünün başı olan Fethullah Gülen, Usame bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır. Çünkü Usame bin Ladin, doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirmektedir. Bu şahıs ise sürekli olarak hoşgörü, diyalog gibi birtakım yumuşak kavramların arkasına sığınarak son derece tehlikeli bir terör organizasyonunu yönetmektedir. Terör örgütü olan IŞİD'ten daha tehlikeli bir yapıyla karşı karşıyayız; çünkü DAEŞ devlet yapılarını terör vasıtasıyla doğrudan karşı karşıya almaktadır. Bu Fethullahçı terör örgütü ise devleti içeriden ele geçirerek, içeriden bir takım unsurları vasıtasıyla devleti çeşitli kollarla sarara, devletin altyapısını ve demokratik düzenini, kurumlarını, halkın milli iradesini imha etmeye çalışmaktadır. Karşımızda hiç kimsenin birtakım yorumculara bakarak, mazur göstermeye çalışacağı gibi bir şahıs söz konusu değildir. Karşımızda Usame bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıs ve yumuşak kavramların arkasına sığınarak, dini hoşgörü gibi, diyalog gibi kavramların arkasına sığınarak, en sert terör eylemlerine imza atmaktan çekinmeyen halkın üzerine kitleler halinde kurşun yağdırmaktan çekinmeyen vahşi bir terör organizasyonuyla karşı karşıyayız"

 

HABERE YORUM KAT