'Evet oyları çalınmış olabilir'

'Evet oyları çalınmış olabilir'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumunda ‘Evet’ oylarının çalınmış olabileceğini söyledi.

İSTANBUL - BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’ye konuşan Aktay, Yüksek Seçim Kurulu’nun referandumda aldığı ‘mühürsüz oy pusulalarını’ geçerli kabul etme kararıyla birlikte başlayan ‘şaibe’ tartışmalarını ‘olağan’ buldu.

Sonucu yakın olan seçimlerde itirazların durmayacağını kaydeden Aktay, “Bütün itirazlar kabul edilse bile, o 1 milyondan fazla olan fark zaten kapanmıyor. Ama muhalefet burada da bir uyanıklık yapıyor. Bu farkın, tamamen bir hileyle veyahut usulsüzlükle oluşmuş olduğu algısını yaratmaya çalışıyor. Şimdi mühür vurulup vurulmaması, seçimin tabiatını çok da etkileyen bir şey değil ama yasal gerekliliği var” dedi.

‘AGİT ‘Hayır’cı’

YSK’nın kararını eleştiren AGİT’i ‘PKK’cı’ ve ‘fanatik ‘Hayır’cı’olarak tanımlayan Aktay, AGİT temsilcilerinin ‘militan gibi’çalıştığını belirtti: “AGİT gözlemcisi olarak gelmiş milletvekilinin PKK paçavraları altında verdikleri pozları da gördük, parlamentolarındaki mücadeleyi de gördük. Bal gibi PKK’nın Avrupa’daki temsilcileri gibi davranan insanlar bunlar. Bunlardan herhangi bir şey olur mu?”

Referandumdan ‘Evet’ oylarının daha yüksek çıkmasını beklediklerini de vurgulayan AKP’li Aktay, ‘Evet’ oylarının çalınmış olabileceğini de öne sürdü: “Şu anda benim oyumun da çalınmış olabileceğini düşünüyorum. ‘Evet’ oyları daha yüksek çıkmalıydı. ‘Evet’i savunmuş birisi olarak evet oylarının benim düşündüğüm, hesapladığım kadar olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen ‘Evet’ oyları sandık başlarında çalındı. İnsanların kanaatkar olmaları ve sonucu kabullenmeleri lazım.” Diken

HABERE YORUM KAT