Erdoğan: Ev sahiplerinin insaf dışı tutumu

Erdoğan: Ev sahiplerinin insaf dışı tutumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, ev sahiplerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Kira artışlarının baskısının farkındayız ama ev sahiplerini insaf dışı tutumunu bir kenara koyamayız” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"PKK tarafından katledilen Şenay Aybüke Yalçın'a ithafen hazırlanan sinema filmini gözyaşlarıyla izledik. Film, şehidimizin aziz hatırasına hürmeten bugün gösterime girdi. Henüz 22 yaşındayken öğrencilerinden kopartılan Aybüke öğretmenin hayatını sinemaya taşıyan bu filmi, tüm gençlerimizin izlemesini temenni ediyorum.

Bugün de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü idrak ediyoruz. Çağın getirdiği sıkıntıları milletler ancak kökleriyle bağlarını sağlam tutarak aşabilirler. Diğer türlü sağa sola savrulmaktan kurtulamazlar.

Hükümetlerimizi karnesi ortadadır. En düşük öğretmen maaşı 470 lirayken bugün bu rakam 23 bin 900 liraya çıktı. dolar bazında 2022'de bir öğretmen 292 dolar kazanırken bugün bunun 3 katını alıyor. Hem TL hem de dolar olarak reel artış var. dünyada enflasyon son 70 yılın zirvesinde olduğu bir atmosferde bizim etkilenmediğimiz söylenemez. Kira artışlarının baskısının farkındayız ama ev sahiplerini insaf dışı tutumunu bir kenara koyamayız.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum