Belediye binasını kundaklayıp böyle yazdılar: "Gazze yanarsa Berlin de yanar"

Belediye binasını kundaklayıp böyle yazdılar: "Gazze yanarsa Berlin de yanar"

Gece saat 01.40 sularında Berlin-Tiergarten belediye binasına bir kundaklama saldırısı düzenlendi. Binanın dış cephesine ise Filistin için sloganlar yazıldı. Duvara yazılan, "Gazze yanarsa Berlin de yanar" şeklindeki slogan ise dikkat çekti.

Berlin'de Çarşamba gece yarısı Mathilde-Jacob-Platz'daki bir yönetim binasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Berlin itfaiyesine göre, bu sırada mobilyalar da alev aldı. İtfaiye 30 kişilik bir ekiple olay yerine intikal etti ve alevleri kısa sürede söndürmeyi başardı. Olayda kimse yaralanmadı.

Polise göre şu anda adli soruşturma devam ediyor

FİLİSTİN SLOGANLARI

Söz konusu bina, Moabit semtindeki Berlin-Tiergarten belediye binasında bulunan vatandaş bürosudur. Kimliği belirsiz kişilerin bir pencere camından içeri molotof kokteyli attığı söyleniyor. Bu durum koridordaki bir odada maddi hasara yol açtı.

Polisin yaptığı soruşturmada, kimliği belirsiz kişilerin binanın duvarlarına Filistin yanlısı sloganlar yazdığı belirtildi. Duvarda, "Gazze yanarsa Berlin de yanar" ve "Özgür Gazze" gibi sözler yazıldığı ve “Berlin'i yakacağız” uyarısının yazılı olması dikkat çekti.

Kundakçıların ayrıca başka kundaklama saldırıları tehdidinde de bulundukları belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT