Erdoğan 2028 seçimleri için adaylığını açıkladı

Erdoğan 2028 seçimleri için adaylığını açıkladı

Erdoğan'ın 2028 yılındaki seçimlerde tekrar aday olması için parlamentonun mayıs ayından önce kararı alması gerektiği söylenmişti. Erdoğan ise seçimlerin 2028 yılının mayıs ayında olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bursa’daki aday tanıtım toplantısında konuştu. “Yerel seçimlerden sonra baskın bir erken seçim olur mu” tartışmalarına Erdoğan burada yaptığı konuşmayla noktayı koydu. Erdoğan genel seçimlerin 2028 yılının mayıs ayında yapılacağını belirterek “31 Mart’tan sonraki sandık buluşmamız 2028 Mayıs’ında olacak. Dolayısıyla önümüzde ülkemize ve şehirlerimize ilişkin orta ve uzun vadeli programlarımızı hayata geçirebileceğimiz uzunca bir süre var. Gerçi AK Parti olarak biz seçim başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ne olursa olsun ülkemizi hedeflerinden koparmama azmi ile hareket ediyoruz. Türkiye’nin artan siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri gücünün getirdiği ilave yükleri ve riskleri bu sayede başarıyla yönetebiliyoruz. Rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başlarına neler geldiğini, bölgemizdeki çok sayıda örneğinde görüyoruz, biliyoruz” dedi.

Ancak Bekir Bozdağ 4 Şubat 2023 tarihinde yaptığı açıklamada Mayıs ayından önce seçimlerin yenilenmesi durumunda Erdoğan’ın tekrar aday olacağını belirterek “Parlamento 2028’de seçimleri yenileme kararını alırsa Sayın Cumhurbaşkanı’mız 2028’de de aday olma hakkını elde edecektir” demişti.

DAYANIKLI KENTLER VURGUSU

Erdoğan burada yatığı konuşmasında da afetlere dayanıklı kentler vurgusu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği siyasi ve askeri güce, ekonomik refah seviyesine kavuşturana kadar durmayacağız, duraksamayacağız. Gerçek belediyecilik sözümüz işte bu gayretin, mahalli idareler boyutundaki tezahürün adıdır.

Bu anlayışla afetlere dayanıklı, dirençli, sağlam yerleşim yerleri kurarak, yeni nesil dijital teknolojilere uygun alt yapılar tesis ederek, değer üreten, ekonomilere destek olan, yerel yönetim modellerini güçlendirerek, çocuklar, yaşlılar, engelliler, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini genişleterek, maddi ve manevi desteklerle toplumumuzun temeli aile yapımızı koruyarak, çevreye ve tabiata duyarlı, sürdürülebilir yönetim uygulamalarını yaygınlaştırarak, mimarisi, estetikle yoğrulmuş, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentler kurarak, kırsaldaki hayat şartlarını yükseltip, insanımızın doğup büyüdüğü yerde kalmasını teşvik ederek, katılımcı, kaliteli, memnuniyet esaslı yönetimlerle şehirlerimizi geleceğe hazırlamakta kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT
2 Yorum