Ebru Tireli'ye tekme atan saldırgan tutuklandı

Ebru Tireli'ye tekme atan saldırgan tutuklandı

Manisa'da parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'yi darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan saldırgan tutuklandı.

MANİSA - Manisa’nın Turgutlu İlçesi Ergenekon Mahallesi Osmangazi Parkı'nda yürüyüş yaparken 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'yi darp ettiği öne sürülen M.T., özel ekip tarafından otomobil plakasından yakalandı.

Tire ilçe merkezinde babasına ait tarım ilaçları satılan işyerinde çalıştığı öğrenilen zanlı, emniyete götürülerek sorgulandı. 

Turgutlu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen M.T., adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan saldırgan tutuklandı.

M.T'nin emniyette verdiği ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Ancak saldırganı hem görgü tanıkları hem de saldırıya uğrayan Ebru Tireli teşhis etti. 

M.T'nin eşi N.T'nin Turgutlu'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan, M.T.'nin 6 ay önce de sokakta yürüyen bir kadına "Burada ne işin var. Çabuk evine git" diye bağırdığı da öne sürüldü.

Bu arada, saldırıda yaralanan Ebru Tireli'nin bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yapılan kontrollerde bebeğin kız olduğu da belirlendi.

İlçede tornacı olarak çalışan Akın Tireli, eşi Ebru'nun psikolojik olarak yaşananlardan çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Sadece kendi yaşadığı olay değil, olayın bu kadara büyüyeceğini düşünmedi. Sanık yakalandıktan sonra en ağır cezaya çarptırılması için takipçisi olacağız. İstediğim sanığın en ağır cezaya çarptırılması. Eşimin yaşadığı Türkiye'de son olsun ve sanık en ağır cezaya çarptırılsın. Neden yapmış onun bilinmesi lazım. Psikolojik sorunları mı var, uyuşturucu mu kullandı. Bunun bulunmasını istiyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aradı olayın ilk elden öğrenmek istediğini söyledi. Olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri kaymakamımız, belediye başkanımız da aradı ilgilendi. Umarım bu olayla ilgili destekler büyüsün ve bir daha bunlar yaşanmasın. Bizim canımız yandı ama bir daha olmasın."

HABERE YORUM KAT