Der Spiegel: Türkiye IŞİD bahanesiyle Kürtlere saldırıyor

Der Spiegel: Türkiye IŞİD bahanesiyle Kürtlere saldırıyor

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yayımlanan haberde, Türk ordusunun Suriye'ye yönelik başlattığı askeri harekatın IŞİD bahanesiyle yürütülerek Kürtleri hedef aldığı ileri sürüldü.

BERLİN - Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yayımlanan haberde, Türk ordusunun Suriye'ye yönelik başlattığı askeri harekatın IŞİD bahanesiyle yürütülerek Kürtleri hedef aldığı ileri sürüldü.

Sabaha karşı 04:00'te ağır topçu ateşiyle başlayan harekatın F-16 jetleriyle desteklendiğini kaydaden dergi, Suriye'ye çok sayıda tankın da giriş yaptığını belirtti. 

Askeri harekatın amacının Türk sınırlarını terörist gruplardan arındırmak olduğunu belirten yazıda, Ankara'nın bu operasyonu sınır güvenliğini arttırmak ve Suriyelilerin toprak bütünlüğünü güvence altına almak amacıyla düzenlediğini açıkladığı vurgulandı. 

Operasyonun IŞİD'e ve Kürt YPG'ye karşı yapıldığını belirten dergi, Türkiye'nin 3 yıldır IŞİD'in bölgedeki varlığına ses çıkarmadığını ancak birdenbire Özgür Suriye ordusu ile birlikte YPG bu alanı kontrol etmeden önce almak için harekete geçtiğini hatırlattı. 

YPG sözcüsü ise operasyonu kınayarak, Türkiye'nin bölgeyi kalıcı olarak işgal etmek amacında olduğunu ileri sürdü. 

HABERE YORUM KAT