CHP'den yurt dışı emeklilik kanun teklifi

CHP'den yurt dışı emeklilik kanun teklifi

CHP, yurt dışında çalıştığı için Türkiye'den emekli maaşı alamayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için kanun teklifi verdi. AK Parti de seçim vaatleri arasında olan bu öneriye karşı çıkmazsa, gurbetçiler de emekli maaşı alıp çalışabilecekler.

FRANKFURT - CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, yurt dışında yaşayan emekli vatandaşların da, Türkiye'dekiler gibi çalışmalarının önünü açmak üzere bir kanun teklifi verdi.

Mevcut durumda, yurt dışında yaşayan bir gurbetçi emekli, eğer bir işte çalışırsa, Türkiye'deki emekli maaşı ödenmiyor. CHP'nin verdiği teklif yasalaşırsa, bugüne kadar ödenmeyen maaşlar da emeklilere toplu olarak ödenecek. 

ARTI49.COM'a konuşan Prof. Dr. Atıcı, geçtiğimiz günlerde Mannheim'da verdiği bir eğitim esnasında, vatandaşların bu konunun önemini kendisine anlattıklarını ve bu nedenle döner dönmez çalışmalara başladıklarını söyledi.

Türkiye'deki emeklilerin istedikleri işte çalışabildiklerini hatırlatan Prof. Dr. Atıcı, "Yurt dışında yaşayan ve borçlanarak emeklilik imkanından yararlanan vatandaşların çalışmalarının engellenmesi, bir adaletsizlik teşkil ediyordu. Devlet, vatandaşları arasında ayrım yapmamalı" diye konuştu. 

Yurt dışında yaşayan emeklilere yarı zamanlı çalışma hakkının getirilmesi, AK Parti'nin 2015 seçim beyannamesinde de vadedilmişti. Ancak aradan geçen süre zarfında AK Parti bu konuda herhangi bir adım atmamıştı.

Ayrıntılı bilgi almak isterseniz Oktan Erdikmen'in konuyla ilgili yazısını okumak için lütfen tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
15 Yorum