CHP, Almanya'da semt örgütlenmeleri kuracak

CHP, Almanya'da semt örgütlenmeleri kuracak

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Aytuğ Atıcı, Almanya'da semt bazında örgütleneceklerini ve her 100 seçmeni 2 parti üyesine bağlayacak bir model oluşturacaklarını söyledi.

MANNHEIM - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Almanya örgütlenmelerine yönelik parti içi eğitim programlarına hız verdi.

CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı hafta sonunda Mannheim'da temel siyaset eğitimi verdi. CHP Almanya Sözcüsü ve Baden Württemberg Birlik Başkanı Kazım Kaya’nın, parti eyalet merkez bürosunda ev sahipliği yaptığı eğitime, il ve ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ve aktif üyeler geniş katılım gösterdi.

Özel projeler

Prof. Dr. Atıcı günde 9 saat olmak üzere tam 2 gün boyunca  Chp tarihi, tüzüğü, parti programı, sosyal demokrasi, iletişim ve halkla ilişkiler, sosyal projeler gibi konuları işlediklerini kaydetti. Söz konusu derslerin yanı sıra uygulamalı dersler ve atölye çalışmalarına da yer verdiklerini kaydeden Atıcı eğitim alan parti üyelerinin kendi yaşadıkları bölgede halkın sorunlarını çözen projeler üretmelerinin hedeflendiğini dile getirdi.

Almanya'ya özgü model

Türkiye’de sandık örgütlenmesi programını baz aldıklarına işaret eden Atıcı, Almanya’da ise il ve ilçe sandıkları olmadığından ve konsolosluklarda oy kullanılması nedeniyle farklı bir yol izleyeceklerini belirtti.

Atıcı,  Türkiye’de sandık örgütlenmesi programı üzerinden gidildiği dikkate alındığında il, ilçe ve beldelerde her sandığı bir örgütlenme birimi olarak gördüklerini ve buna bağlı olarak iki parti üyesine 400 seçmen düştüğünü belirtti.

Baden Württemberg'de başlayacak

Almanya’da semt örgütlenmesine gitmeyi planladıklarını ve bu pilot uygulamaya Baden Württemberg Eyaleti’nden başlayacaklarını belirten Prof. Dr. Atıcı, “Semt örgütlenmesi modeli ile her 100 seçmeni 2 parti üyemize bağlamaya çalışacağız. Seçmenle iletişim kurmasını isteyeceğiz. Sloganımız da “Komşunu tanı, onu dinle ve bir iyilik yap” olarak belirledik. Bu yolla sadece Türkiye’deki seçimler için değil aynı zamanda Almanya’daki genel ve eyalet seçimlerinde de Türk kökenli seçmeni daha kolay harekete geçirebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP Almanya Sözcüsü ve Baden Württemberg Birlik Başkanı Kazım Kaya ve Birlik Başkan Yardımcısı ve Stuttgart Temsilcisi Şirin Üstün eğitimin sonunda, Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’ya teşekkür ettiler.

whatsapp-image-2017-05-29-at-13.12.48.jpeg

whatsapp-image-2017-05-29-at-13.12.49-(1).jpeg

whatsapp-image-2017-05-29-at-13.12.49-(2).jpeg

whatsapp-image-2017-05-29-at-13.12.49.jpeg

whatsapp-image-2017-05-29-at-13.12.50-(1).jpeg

whatsapp-image-2017-05-29-at-13.12.50.jpeg

HABERE YORUM KAT