Baltimore'daki kaza akıllara o soruyu getirdi: Almanya'da köprüler güvenli mi?

Baltimore'daki kaza akıllara o soruyu getirdi: Almanya'da köprüler güvenli mi?

Almanya’daki köprülerin güvenliği, Baltimore’da yaşanan köprü kazasının ardından gündeme geldi. Uzmanlar, Almanya’daki büyük deniz köprülerinin benzer bir kazaya karşı dayanıklı olduğunu ancak nehir köprüleri konusunda endişeli olduklarını söyledi.

Baltimore’daki köprü kazası, uzmanları Almanya’daki köprülerin güvenliğini sorgulamaya sevk etti. Uzmanlar, büyük liman ve deniz köprülerinin sağlam inşaat şartnameleri ve beton yönetmeliği sayesinde benzer kazalara karşı daha dayanıklı olduğunu ifade ediyor. Ancak Avusturyalı köprü uzmanı Helmut Wenzel, Ren Nehri üzerindeki köprülerin durumunun farklı olduğunu belirtiyor.

Wenzel’e göre Ren Nehri’ndeki standart gemilerin hızı ve ağırlığı göz önüne alındığında, bir çarpışma durumunda nehir üzerindeki her iki köprüden birinin çarpışmaya dayanamayacağı görülüyor.

Almanya’nın uzun su yolu üzerindeki köprülerin çoğunun büyük gemiler inşa edilmeden önce yapılmış olduğu ve eski köprü ayaklarının artık bu yükü kaldıramadığı vurgulanıyor.

GEÇMİŞTE BENZER OLAYLAR YAŞANDI

Avusturya’da yaşanan bir olayda, sisli bir havada bir geminin Tuna Nehri üzerindeki bir köprüye çarpması sonucu, köprü iki buçuk metre kaydı ancak yıkılmaktan kurtuldu. Almanya’da ise, 2015 yılında Doğu Frizya’nın Weener kasabasındaki tarihi Friesenbrücke köprüsü, yoğun siste bir yük gemisi tarafından çarpılarak tahrip edilmiş ve yıkılmak zorunda kalmıştı.

Uzmanlar bu olaylar ışında, Almanya’daki köprülerinin güvenlik durumunu yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT